Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Potyčka skončila zraněním dvou bratrů

LIBEREC - Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro ublížení na zdraví z omluvitelné pohnutky. Z potyčky tří mužů skončili dva v péči lékařů. 

Policisté a lékaři Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje zasahovali 25. prosince 2017 u potyčky tří mužů v ulici Červeného v Liberci.

V den prvního svátku vánočního přijali policisté tísňové línky 158 oznámení o napadení v ulici Červeného v Liberci. Před jedním z panelových domů došlo kolem půl sedmé večer k potyčce mezi třemi muži. A to 44letým, který zde venčil psa a dvěma bratry ve věku 28 a 29 let.  Nezůstalo ale jen u slovního napadení, následně došlo i k fyzické potyčce, při které byl 44letý muž stržen na zem. Ten pak, podle zatím prvotních zjištění, vytáhl z kapsy kapesní zavírací nůž a v rozrušení a strachu s ním mával kolem sebe. Přitom ale oba dva bratry zranil a ti skončili v péči lékařů v Krajské nemocnici v Liberci. Jeden z bratrů musel podstoupit operativní zákrok a jeho zranění bylo vyhodnoceno jako středně těžké, zranění druhého ohodnotili zdravotníci jako lehké. 

44letého muže policisté zadrželi a po následném ošetření lékařem umístili do policejní cely. Po provedených prvotních úkonech si 44letý muž převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z omluvitelné pohnutky podle § 146a) odst. 3 a 4a)

Citace  zákona č. 40/2008, trestní zákoník: § 146a) odst. 3
"Kdo jinému úmyslně způsobí těžkou újmu na zdraví v silném rozrušení ze strachu, úleku, zmatku nebo jiného omluvitelného hnutí mysli anebo v důsledku předchozího zavrženíhodného jednání poškozeného, bude potrestán trestem odnětí svobody až na čtyři léta.
odst. 4a
Odnětím svobody na jeden rok až šest let bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odst. 3 na dvou nebo více osobách.

Vyšetřování incidentu, jakož i důvodu napadení, stále probíhá.


27. prosince 2017
mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí


 

vytisknout  e-mailem