Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Při policejní akci v souvislosti s potíráním drogové kriminality byli zadrženi čtyři muži

TACHOV – Tři z nich mají s touto trestnou činností již zkušenosti, byli za ni dokonce i odsouzeni. Jeden z pachatelů byl odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody dokonce jen několik dní před tím, než jej policisté zadrželi. 

     Tachovským kriminalistům se podařilo odhalit další trestnou činnost v souvislosti s výrobou a distribucí drog. Při akci, která se uskutečnila v uplynulých dnech v jednom bytovém domě v Tachově, policisté zadrželi čtyři muže ve věku 36, 33 a 28 let. Na základě provedeného šetření, zjištěných informací a nashromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání čtyř zadržených mužů a obvinil je ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. U jednoho ze dvou 28letých mužů právní kvalifikaci rozšířil ještě o přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Jak kriminalisté zjistili, právě s ním se měl další ze zadržených – 33letý muž – nejméně od srpna loňského roku do konce února letošního roku podílet po předchozí domluvě na výrobě pervitinu. Za tímto účelem muži opatřovali léky, které pořizovali v zahraničních lékárnách. Samotnou výrobou pervitinu se zabýval většinou 33letý obviněný. Vyrobenou drogu si pak muži mezi sebou rozdělili. Pervitin částečně použili pro vlastní potřebu a zejména mladší z obviněných jej dál distribuoval dalším osobám. Nejméně od března letošního roku jim s výrobou pervitinu pomáhali další dva obvinění (28 a 36 let). Muži tak společně vytvořili organizovanou skupinu, přičemž každý měl svůj vymezený úkol a společně se tak podíleli na výrobě, přechovávání a prodeji pervitinu. Třiatřicetiletý muž s výrobou pervitinu pokračoval a s dalším z obviněných (jedním z 28letých mužů) zajišťovali finanční prostředky na opatření vstupních surovin k výrobě drogy. Zbylí dva obvinění (36 a 28 let) zajišťovali nákup a dovoz potřebných léků.  

     Při policejní akci zadrželi kriminalisté všechny čtyři pachatele v jednom tachovském bytě přímo při výrobě pervitinu. Při následné domovní prohlídce zajistili různé chemikálie a vybavení potřebné k výrobě pervitinu, jako například skleněné nádoby a baňku, rukavice, plastové stříkačky, množství prázdných blistrů od tablet a podobně. Kriminalisté zjistili, že 33letý pachatel byl za drogovou trestnou činnost v květnu letošního roku, několik dnů před tím, než byl policií zadržený, odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody. Společně s ním byli v rámci stejného případu souvisejícího s pácháním drogové trestné činnosti v minulosti odsouzeni i oba 28letí komplicové. Jeden k nepodmíněnému trestu, druhý k podmíněnému. Právě u obviněného s podmíněným trestem nyní rozšířil policejní komisař právní kvalifikaci o přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neboť ve druhé polovině ledna a v první polovině dubna letošního roku dotyčného muže kontrolovaly policejní hlídky při řízení osobních automobilů, přesto, že má vyslovený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel.

     S ohledem na zjištěné skutečnosti i na trestní minulost obviněných podal policejní komisař státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí čtyř obviněných mužů do vazby. Soud jej ve třech případech – u 33letého a dvou 28letých mužů – respektoval, a tak jsou tito pachatelé stíhání vazebně. Poslední z nich – 36letý muž, byl propuštěn ze zadržení a je trestně stíhaný na svobodě.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
4. 6. 2018

Odkazy do noveho okna

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem