Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Motorkář utrpěl těžké zranění

KLADENSKO – Při nehodě zasahoval vrtulník LZS. . 

Policisté kladenského dopravního inspektorátu vyjížděli dne 16. května 2021 k dopravní nehodě, která byla oznámena po osmnácté hodině.

Řidič motocyklu značky Suzuki nezvládl řízení a havaroval v nedělní podvečer na silnici III. třídy v obci Libušín. Policejním šetřením na místě bylo zjištěno, že motorkář při projíždění zatáčky spadl z motocyklu a došlo ke střetu s vyvýšeným obrubníkem a dopravním značením.  Osmadvacetiletý motorkář utrpěl těžké zranění a byl z místa dopravní nehody transportován do jedné z pražských nemocnic. Vzhledem ke zranění řidiče motocyklu nebylo možno provést dechovou zkouška a z těchto důvodů byl zajištěn odběr biologického materiálu v nemocnici. Dalším policejním šetřením bylo zjištěno, že řidič nevlastnil řidičské oprávnění na motocykl. V době prvotního šetření byla pozemní komunikace uzavřena.

Dopravní nehoda je v šetření. 

Policie neustále apeluje na řidiče, aby za své dopravní prostředky usedali odpočatí a při jízdě se plně věnovali řízení. Každý řidič by si měl uvědomit, že nedodržováním předpisů v silničním provozu, ať už se jedná o riskantní a rychlou jízdu nebo užití alkoholu, či jiných návykových látek a nebo jiné porušení předpisů, jako je jízda v zákazu řízení je velmi riskantní a bezohledné. Pouze dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích. K dodržování těchto dopravních předpisů by neměli řidiči ani opomínat na tolerantnost a slušné chování. Všichni řidiči nedodržováním předpisů silničního provozu a agresivní a nebezpečnou jízdou ohrožují nejen své zdraví, ale především zdraví a životy všech ostatních účastníků silničního provozu.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
17. května 2021

Odkazy do noveho okna

Motocykl po havárii

Motocykl po havárii 

Detailní náhled

Transport zraněné osoby

Transport zraněné osoby 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem