Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Při nehodě u Nedašova zasahoval vrtulník

ZLÍNSKO: Těžce zraněný řidič motocyklu měl řízení zakázáno. 

Včerejší dopravní nehoda, k níž došlo krátce před čtvrtou hodinou odpoledne u obce Nedašov poblíž Brumova-Bylnice, si vyžádala těžké zranění šestadvacetiletého řidiče motocyklu, jehož odsud transportoval vrtulník do nemocnice ve Zlíně. Jeho šestnáctiletý spolujezdec utrpěl lehké zranění. Řidič vozidla vyvázl z nehody bez zranění.

Pravděpodobným viníkem dopravní nehody je zřejmě řidič motocyklu, který při jízdě ve směru od obce Brumov-Bylnice na obec Nedašov nedal přednost před ním jedoucímu vozidlu, které odbočovalo vlevo, a narazil do něj. Po nárazu upadl na vozovku. Způsobil si těžké zranění. Dechová zkouška u devětačtyřicetiletého řidiče motorového vozidla byla negativní. U řidiče motocyklu nebylo z důvodu jeho zranění možné dechovou zkoušku provést. Zda byl při nehodě pod vlivem alkoholu, určí lékařské vyšetření. Celková škoda na obou dopravních prostředcích je předběžně vyčíslena na sedmdesát tisíc korun.

Dopravní policisté po nehodě zjistili, že řidič motocyklu má soudem stanovený zákaz řízení motorových vozidel až do roku 2018. Nehodu proto prověřují jako trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Viníkovi hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na dva roky.

21. června 2017, nprap. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

Nedašov

Nedašov 

Detailní náhled

Nedašov 1

Nedašov 1 

Detailní náhled

Nedašov 2

Nedašov 2 

Detailní náhled

Nedašov 3

Nedašov 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem