Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Při nehodách došlo ke střetu se zvěří

BEROUNSKO - Řidiči neutrpěli žádné zranění a daněk i srna uhynuli. 

Policisté berounského dopravního inspektorátu dne 30. června 2020 vyjížděli k dvěma dopravním nehodám se zvěří.

Před šestou hodinou dne 30. června 2020 na pozemní komunikaci III. třídy v katastru obce Králův Dvůr se stala dopravní nehoda

Čtyřicetiletý řidič v osobním vozidle BMW, jedoucí ve směru jízdy od obce Křížatka do Králova Dvora se střetl se srnou, která mu náhle skočila do jízdní dráhy ze zarostlého travnatého příkopu. Provedená dechová zkouška u řidiče byla negativní. Řidič neutrpěl žádné zranění. Srna na místě uhynula. Vzniklá škoda na vozidle byla předběžně vyčíslena na částku 35 000,-Kč.

K druhé dopravní nehodě se zvěří došlo kolem třinácté hodiny na silnici II. třídy mezi obcemi Hostomice ve směru jízdy do Dobříše. Jednašedesátiletému řidiči jedoucím ve vozidle Škoda Rapid vběhl do jízdní dráhy z příkopu daněk. Vlivem nárazu došlo k poškození vozidla v předběžné hodnotě 45 000,-Kč. Řidič neutrpěl zranění a dechová zkouška byla s negativním výsledem. Daněk na místě uhynul.

Policisté upozorňují řidiče, aby byli při projíždění pozemních komunikací poblíž lesních a polních  porostů velmi obezřetní a věnovali zvýšenou pozornost střetu se zvěří. Především v ranních a nočních hodinách v době letních měsíců, kdy je zvěř dezorientována, opouští svá útočiště a více se přemisťuje, a to  právě přes pozemní komunikace, kde následně dochází k dopravním nehodám.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
2. července 2020

vytisknout  e-mailem