Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Při loupežném přepadení utrpěl student řezné poranění

JIHLAVSKO: Po pachateli kriminalisté intenzivně pátrají 

Jihlavští kriminalisté pátrají po pachateli, který se v neděli v Jihlavě dopustil loupežného přepadení. Obětí loupeže se stal sedmnáctiletý student, kterého pachatel napadl nožem. Při útoku utrpěl napadený řezné poranění a musel být ošetřen v nemocnici. Po pachateli, který se dopustil zvlášť závažného zločinu, kriminalisté intenzivně pátrají, o spolupráci žádají i širokou veřejnost.
 
V neděli 1. června kolem třetí hodiny odpoledne šel student po ulici Okružní, při podcházení mostu přes řeku Jihlávku mu zastoupil cestu neznámý mladík. Po studentovi požadoval vydání finanční hotovosti. Přepadený student mu peníze nedal a chtěl v chůzi pokračovat. Pachatel ale proti němu namířil nůž, který držel v ruce, a na studenta zaútočil. Napadený rychle zareagoval a podařilo se mu částečně uhnout, přesto ho ale pachatel nožem zasáhl a zranil v obličeji. Poté napadený student pachatele chytil a strčil ho směrem do řeky, do které útočník spadl. Vzhledem k tomu, že nedaleko stáli ještě další dva podezřelí mladíci, kteří zřejmě na místo přišli s pachatelem, napadený z místa v obavě z dalšího útoku utekl. Přepadený student utrpěl řezné poranění, které si vyžádalo lékařské ošetření v nemocnici.
Ihned poté co policisté přijali ve večerních hodinách oznámení o spáchaném loupežném přepadení, vyjely na místo dostupné policejní hlídky. Policisté zjistili popis pachatele i dalších dvou mladíků, kteří byli při loupežném přepadení nedaleko, a začali po podezřelých pátrat. Do pátrání se zapojili také strážníci městské policie. Dále policisté ohledali a zadokumentovali místo činu. Kriminalistický technik zajistil stopy. Prověřování případu převzali kriminalisté jihlavského územního odboru, kteří provedli šetření a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže.
 
Dle dosavadních získaných informací je pachatel asi ve věku 15 až 18 let, snědé barvy pleti, přibližně 180 centimetrů vysoký, hubené postavy. Má protáhlý obličej a výraznější spodní čelist. Na sobě měl pachatel oblečené takzvané skejťácké kalhoty černé barvy, na pravé noze se svislým nápisem Hoodboyz, dále měl na sobě oblečenou mikinu na zip s kapucí stejného stylu a barvy, na hlavě měl pachatel černou kšiltovku, nasazenou kšiltem dozadu. I další dva mladíci, kteří stáli nedaleko, byli snědé barvy pleti oblečeni do obdobných kompletů stejné značky, u jednoho z nich byl komplet šedivé barvy.  
 
Kriminalisté žádají občany, kteří se stali svědky loupežného přepadení, nebo pachatele, který se mohl pohybovat po městě ještě s dalšími dvěma mladíky, viděli nebo ho znají, aby se přihlásili na tísňovou linku 158. Pozornost případného svědka mohlo vzbudit i to, že byl pachatel po loupeži pravděpodobně celý mokrý a v tomto stavu se mohl pohybovat po městě. Při pátrání po pachateli kriminalisté uvítají také jakékoli další informace směřující k jeho dopadení.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
2. června 2014  

vytisknout  e-mailem