Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Při kontrole předložili padělané doklady

MĚLNICKO- Cizince zaměstnala jedna firma 

Při kontrole cizinců v Mělníku policisté z Oddělení pobytové kontroly, pátrání a eskort dne 15. září 2016 odhalili hned tři cizince, kteří zde pracovali jako dělníci při výkopových pracích bez příslušných povolení. Muže zaměstnala na základě předložených dokladů na dohodu o provedení práce stejná firma.

Všichni tři cizinci předložili cestovní doklad, který jevil známky padělání. Na místo byla okamžitě přivolána hlídka specialistů z Oddělení dokladů a specializovaných činností z Prahy- Vinoř. Ta padělání potvrdila a doklady si převzala k dalšímu odbornému zkoumání. Cizinci se na místě přiznali, že je doklad padělaný a předložili policistům platný cestovní pas, podle kterého mohli být ztotožněni.

Muži pobývali na území České republiky na základě víza vydaného sousední zemí Evropské unie, které je však neopravňuje k pracovní činnosti na našem území. Pracovní povolení nebo povolení k zaměstnání ani jeden nepředložil.

Mělničtí policisté s cizinci zahájili správní řízení ve věci správního vyhoštění a zároveň i trestní řízení pro podezření ze spáchání přečinu padělání a pozměňování veřejné listiny, za což jim hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. Šestadvacetiletému na víc bude zrušeno jeho krátkodobé vízum.

 

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí PČR Mělník
29.9.2016


 

vytisknout  e-mailem