Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Při hádce v centru Poděbrad ho napadl nožem

PODĚBRADY - Rozepře mezi dvěma muži bez domova skončila pro mladšího z nich bodným zraněním. 

Ve středu, krátce po půl jedné po poledni, vyjížděli policisté na základě oznámení Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje na náměstí T. G. Masaryka v centru Poděbrad, kde došlo k bodnému zranění 30letého muže.

Podle všeho se měli na poděbradském náměstí dostat do konfliktu dva muži z komunity bezdomovců ve věku 30 a 57 let, přičemž starší z nich následně vytáhl nůž a mladšímu způsobil bodné poranění. Sám pak z místa utekl.

Zraněného muže transportovali záchranáři do Královéhradecké nemocnice, podle zatím prvotních informací by se nemělo jednat o zranění ohrožující život.

Policisté současně okamžitě začali pátrat po útočníkovi, který z místa utekl. Toho se jim podařilo vypátrat a zadržet krátce před druhou hodinou odpoledne. Následně ho v poutech eskortovali na policejní oddělení a v současné době se nachází v policejní cele.

Následovat budou potřebné policejní úkony. Celou záležitost budou policisté prověřovat pro možné podezření z trestných činů ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a výtržnictví. V rámci něho budou také zjišťovat, co se na místě stalo a jaké okolnosti předcházely napadení 30letého muže nožem.


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
15. června 2022

vytisknout  e-mailem