Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

AKTUALIZACE - Při hádce napadla manžela nožem

RAKOVNÍK - Kriminalisté z Rakovníka řeší napadení mezi manželi, které skončilo pobodáním muže. Žena je zadržena. 

V souvislosti s případem hádky manželů, při které následně žena způsobila partnerovi bodné poranění, již kriminalisté zahájili proti 39leté ženě trestní stíhání, a to pro zvlášť závažný zločin těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu podle § 145 odst. 1 trestního zákoníku. Ženu stíhají policisté na svobodě, zraněného muže již propustili zdravotníci do domácího léčení.

V případě prokázání viny před soudem hrozí ženě trest odnětí svobody od tří do deseti let. 


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
15. června 2022

________________________________________________________________________________________________________________

V sobotu, krátce před půl devátou ráno, vyjížděli policisté na základě oznámení Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje na linku 158 do Rakovníka, k napadení v rodině.

V jednom z bytů panelového domu došlo k hádce mezi manželi, při které měla následně žena (r. 1983) svého muže (r. 1979) napadnout nožem a způsobit mu zranění hrudníku. S ním jej pak záchranáři transportovali vrtulníkem do nemocnice v Motole. Jeho dechová zkouška byla negativní, žena, kterou policisté zadrželi jako osobu podezřelou podle § 76/1 trestního řádu, orientační dechovou zkoušku odmítla.

V tuto chvíli je tedy žena v režimu zadržení, podezřelá z těžkého ublížení na zdraví, pro které policisté zahájili úkony trestního řízení. Případ je zatím v kompetenci služby kriminální policie a vyšetřování rakovnické policie.

V souvislosti s tímto incidentem kontaktovali policisté a ke spolupráci přizvali i orgán sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD), a to z důvodu zajištění péče o tři malé nezletilé děti, které se v bytě též nacházely.

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
13. srpna 2022

vytisknout  e-mailem