Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Při dopravních nehodách zemřeli dva chodci

NYMBURSKO – Jeden z řidičů od nehody ujel. Policisté po něm pátrají. 

Ve středu 6. prosince, ve večerních hodinách, vyjížděly všechny složky integrovaného záchranného systému ke dvěma dopravním nehodám, při nichž zemřeli dva chodci, 33letý muž a 35letá žena. Od první z nich řidič z místa nehody ujel, po něm nyní pátráme.

Oznámení o prvním střetu vozidla s chodcem jsme přijali před osmou hodinou večerní. K tomu mělo dojít dle dosavadního šetření tak, že dosud nezjištěný řidič jel osobním automobilem Škoda Superb, 2. generace, rok výroby 2013 - 2015, tmavé barvy, ve směru od obce Lovčice na Dlouhopolsko, kde v katastru obce Běrunice srazil 33letého chodce. Nicméně řidič z místa dopravní nehody ujel, aniž by zastavil, poskytl zraněnému první pomoc a celou věc oznámil na policii. Oběť dopravní nehody se bohužel i přes poskytnutou pomoc od svědků a následně záchranných složek nepodařilo oživit a na místě zranění podlehl. 

V této souvislosti se obracíme s žádostí o pomoc na všechny možné svědky, kteří mají jakékoliv poznatky k samotné dopravní nehodě či k vozidlu, jehož řidič z místa nehody ujel. Také bychom chtěli poprosit řidiče, kteří jeli od Lovčic na Dlouhopolsko a opačně a mají ve svých vozidlech palubní kamery, které mohly podezřelé auto zachytit, aby se nám ozvali. Kromě toho bychom potřebovali informace od řidičů, kteří projížděli kolem chodců jdoucích ve směru od Lovčic na Dlouhopolsko a mohli by nám cokoliv sdělit k jejich pohybu. S veškerými poznatky nás prosím neprodleně kontaktujte na telefonním čísle 725 080 653 nebo na lince tísňového volání 158.

Druhá nehoda se stala krátce před půl desátou večer mezi Nymburkem a obcí Bobnice. Na tomto úseku 20letý řidič dodávky během jízdy pravděpodobně přehlédl 35letou chodkyni, která se po silnici mimo obec pohybovala ve tmavém oblečení bez reflexních prvků. Bohužel i ta na místě podlehla vážnému zranění.

Kriminalisté obě dopravní nehody prověřují jako usmrcení z nedbalosti, přičemž u první z nich navíc zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku. U obou zemřelých nařídili soudní pitvu pro zjištění přesné příčiny smrti.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
7. prosince 2023

vytisknout  e-mailem