Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Při dopravních kontrolách policisté přistihli několik řidičů pod vlivem návykových látek

MLADOBOLESLAVSKO - Dva muži řídili opilí, jeden pod vlivem drog. 

Policisté z Mladoboleslavska během včerejšího odpoledne a večera přistihli za volantem hned 3  řidiče pod vlivem návykových látek.

Pětatřicetiletý muž, kterého policisté při silniční kontrole zkontrolovali v Benátkách nad Jizerou kolem 14. hodiny, měl pozitivní orientační test na látku amfetamin/metamfetamin. Následně ho policisté vyzvali, aby se podrobil i odběru krve v nemocnici, což muž učinil.

Dalšího řidiče policisté kontrolovali v Mladé Boleslavi, v ulici Laurinova. I tento 62letý cizinec se na výzvu podrobil testu na návykové látky a při dechové zkoušce nadýchal více jak jedno promile. Následně se také podrobil odběru krve v nemocnici.

Třetího muže ve věku 35 let policisté zastavili krátce před půlnocí v Benátkách nad Jizerou. I u něj dechová zkouška na alkohol prokázala pozitivní výsledek a hodnotu 1,5 promile alkoholu v dechu.

Všichni muži jsou nyní podezřelí ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jim může hrozit trest v podobě zákazu řízení motorových vozidel, peněžitý trest nebo až roční trest odnětí svobody.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
15. února 2024

vytisknout  e-mailem