Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Při dopravní nehodě sehrál roli alkohol

KLADENSKO - Dvoučlenná posádka vozidla narazila do stromu. 

Kladenští dopravní policisté v sobotu 28. března 2015 v ranních byli přivoláni k dopravní nehodě nedaleko obce Velká Dobrá na Kladensku.
 
Dopravní nehoda se stala krátce před pátou hodinou, kdy osobní vozidlo Mazda z nezjištěných příčin vjelo mimo pozemní komunikaci a střetlo se se stromem. V havarovaném vozidle se nacházela dvoučlenná posádka, která utrpěla zranění lehčího charakteru a oba muži ve věku devatenáct a dvacet let byli převezeni sanitním vozidlem k ošetření do kladenské nemocnice.
 
Policisté u devatenáctiletého řidiče z Kladna provedli dechovou zkoušku, která byla s pozitivním výsledkem a naměřená hodnota byla 1,41 promile alkoholu v dechu.
 
Příčina dopravní nehody je předmětem šetření. Mladík je však v současné době podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Ze stejného trestného činu je nyní podezřelý i čtyřiceti osmiletý muž ze Stochovska, který byl policejní hlídkou kontrolován v sobotu v odpoledních hodinách na pozemní komunikaci mezi obcemi Žilina a Lhota. Naměřená hodnota při provedení dechové zkoušky u tohoto řidiče byla 1,86 promile alkoholu v dechu.
 
Téhož dne, ale v nočních hodinách byl v obci Tuchlovice kontrolován policejní hlídkou dvaceti šesti letý řidič z okresu Rakovník ve vozidle značky VW Golf. Při provedené kontrole byl řidič vyzván ke zkoušce testem na drogy, která byla pozitivní na přítomnost látky canabis. Podezřelý muž se následně podrobil odběru biologického materiálu. I tento řidič je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Policie neustále upozorňuje řidiče, že alkohol ani jiné návykové látky za volant nepatří a především bývají častým viníkem dopravních nehod. Řidiči by si měli uvědomit, že svoji lhostejnosti při usednutí za volant po požití alkoholu nebo jiných návykových látek ohrožují nejen sebe, ale především nevinné ostatní účastníky silničního provozu.  
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
31. března 2015
Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda u obce Velká Dobrá

Strom po nárazu vozidla 

Detailní náhled

Dopravní nehoda u obce Velká Dobrá

Havarované vozidlo po nárazu 

Detailní náhled

Dopravní nehoda u obce Velká Dobrá

Havarované vozidlo značky Mazda 

Detailní náhled

Dopravní nehoda u obce Velká Dobrá

Vozidlo po střetu se stromem 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem