Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Při dopravní akci policisté zkontrolovali 218 vozidel

KRAJ – Řada přestupců, různé prohřešky. 

V uplynulých dnech probíhala v rámci celého Královéhradeckého kraje dopravně bezpečnostní akce zaměřená na nevěnování se řízení. Policisté cílili hlavně na dodržování používání bezpečnostních pásů a zádržných systému motorových vozidel, nesprávný způsob jízdy a držení hovorového zařízení.

Do této speciální akce bylo nasazeno 28 dopravních policistů, kteří zkontrolovali 218 vozidel. V příkazním řízení na místě rozdali 110 pokut za téměř 180 tisíc korun.

Pět přestupků bylo oznámeno správnímu orgánu k dořešení. Ve 3 případech šlo o jízdu pod vlivem alkoholu, těmto řidičům byl na místě zadržen řidičský průkaz. Ve správním řízení jim hrozí pokuta od 7 do 25 tisíc korun, 6 trestných bodů a zákaz řízení od 6 do 18 měsíců.

Jeden z řidičů měl držet hovorové zařízení, ale jelikož s přestupkem nesouhlasil, byl oznámen správnímu orgánu, kde mu hrozí peněžitý trest ve výši 4 – 10 tisíc korun a 4 trestné body.

Posledním oznámeným přestupkem bylo překročení nejvyšší dovolené rychlosti. V obci Nechanice ve směru do obce Kunčice se 39letá řidička řítila rychlostí 102 km/h a to v úseku, kde je zákonem stanovená rychlost maximálně 50 km/h, na místě jí byl řidičský průkaz zadržen. Řidičce ve správním řízení hrozí pokuta od 7 do 25 tisíc korun, 6 trestných bodů a zákaz řízení od 6 do 18 měsíců.

„Výše uvedená protiprávní jednání v dopravě vedou v důsledku k narušení bezpečnosti a plynulosti silničního provozu a mohou být příčinou vážných dopravních nehod. Proto se budeme této kontrolní činnosti i nadále intenzivně věnovat, a to i v průběhu běžného výkonu služby, 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Tyto dopravní akce s větším nasazením dopravních policistů nejsou rozhodně poslední. Neustále se na celém území kraje věnujeme a budeme věnovat kontrole dodržování všech pravidel provozu na pozemních komunikacích, protože bezpečí v silničním provozu je pro nás stěžejní,“ říká mjr. Bc. Milan Struhár, vrchní komisař odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje. 

por. Bc. Martina Jandová
22.5.2024

vytisknout  e-mailem