Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Přežil srážku s dvěma auty

Jedno auto ho srazilo přímo na přechodu, druhé ho pak vzápětí přejelo. Pomůžete vypátrat řidiče BMW? 

Od šestnáctého listopadu prošetřují kriminalisté odboru vyšetřování dopravních nehod hned dvojnásobnou dopravní nehodu. K té došlo přímo před Strakovou akademií.

Obě dopravní nehody se odehrály zmiňovaného dne pět minu před sedmnáctou hodinou.

Ze záběrů bezpečnostních kamer je zřejmé, že chodec přechází komunikaci E. Beneše po vyznačeném přechodu zleva doprava ve směru jízdy od Klárova k nábřeží Kpt. Jaroše.

Když je chodec v druhé polovině přechodu, přijíždí od Klárova stříbrná dodávka, která do mladého muže narazí levou přední částí. Tímto střetem je muž odmrštěn do prostoru tramvajových kolejí. Řidič dodávky okamžitě zastavuje, vystupuje a chce jít chodci na pomoc.

V tu chvíli ale, ve stejném směru jízdy, tedy od Klárova, přijíždí černé BMW, které ležícího chodce přejede a pod svým podvozkem ho smýká třicet metrů po komunikaci. Pak mladý muž zůstává ležet bezvládně na silnici a BMW odjíždí neznámo kam.

Druhou dopravní nehodu, ve které figuruje černé BMW, kriminalisté prošetřují pro trestné činy těžké ublížení na zdraví a neposkytnutí pomoci. V případě vypátrání a odsouzení hrozí řidiči luxusního auta trest odnětí svobody až na pět let.

K odpovědnosti bude samozřejmě brán i řidič stříbrné dodávky.

Na místě je také zmínit, že chodec při nehodě utrpěl těžká zranění, pro která byl následně převezen do nemocnice.

Stran této shora popsané události prosí kriminalisté odboru vyšetřování dopravních nehod o pomoc širokou veřejnost. Pokud jste byl kdokoli svědkem této dvojnásobné nehody a máte, byť podle vás nevýznamnou indicii, neváhejte prosím a kontaktujte prostřednictvím linky tísňového volání 158 zmíněné kriminalisty. Jakákoliv nová informace totiž může být velikým přínosem pro další prošetřování.

V tomto směru apelujeme především na mladíka, či muže, který jde v době nehod ve směru od Klárova po pravém chodníku, aby se přihlásil kriminalistům.

Stejně tak ale prosíme o informace pracovníky jakéhokoliv autoservisu. Ti totiž mohli v období nedlouho po nehodě opravovat luxusní BMW černé barvy, které mělo poškozený podvozek, nebo mělo na podvozku zbytky ošacení, nebo dokonce krve. I ty prosíme, aby kontaktovali kriminalisty prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 13. 12. 2016

 

Přežil srážku s dvěma auty – doplnění

Včera jsme informovali o dvojnásobné dopravní nehodě, ke které došlo šestnáctého listopadu před Strakovou akademií a jejíž obětí byl jeden a ten samý chodec. Ten původně přecházel komunikaci po řádně vyznačeném přechodu pro chodce.

V souvislosti s touto událostí jsme pátrali po řidiči luxusního BMW, který chodce přejel jako druhý v pořadí a jeho tělo smýkal přibližně třicet metrů po komunikaci pod svým vozem.

Po tomto řidiči už v tuto chvíli nepátráme, neboť se včera večer sám, po odvysílání pátracích relací v médiích přihlásil na jedné z policejních služeben ve Středočeském kraji.

Kriminalisté Odboru vyšetřování dopravních nehod pražské policie s dvaašedesátiletým mužem provedli základní úkony dle trestního řádu a posléze ho propustili.

Jeho obvinění prozatím neproběhlo, neboť k tomu potřebují kriminalisté znát výsledky zadaných znaleckých posudků, kterými ještě nedisponují.

I tak je ale dvaašedesátiletý muž podezřelý z trestných činů těžké ublížení na zdraví a neposkytnutí pomoci, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

por. Mgr. Tomáš Hulan 14. 1ě. 2016

vytisknout  e-mailem