Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Preventivní projekt Bezpečí pro seniory

Přednáška v Klatovech 

     V rámci Plzeňského kraje je realizován preventivní projekt s názvem Bezpečí pro seniory. Do uvedeného projektu, který byl zařazen v Krajském programu prevence kriminality Plzeňského kraje v roce 2011, se zapojili i policisté na Klatovsku
     Projekt je zaměřen na seniory, kteří budou  při přednáškách a jiných preventivních aktivitách seznamováni s trestnou činnosti, které se dopuštějí pachatelé na seniorech. Tímto projektem chceme seznámit seniory s riziky, se kterými se mohou setkat při různých životních situacích.
      První přednáška v roce 2012 na Klatovsku se uskutečnila v pátek 20. ledna 2012 dopoledne v Domově pro seniory v Klatovech. Policistka z preventivně informační skupiny při besedě  přítomné seznámila s vlastním bezpečím při pohybu na komunikacích a na opuštěných místech, aby byli opatrní při manipulacích s platebními kartami a při výběru peněz. Senioři byli upozorněni i na různé podvodníky, kteří nabízejí své služby i po telefonu, aby žádným cizím osobám nesdělovali své citlivé osobní údaje např. datum narození nebo dokonce rodné číslo.
Starší občané žijí ve většině případech osamoceně a tohoto faktu využívají různí pachatelé. Pokud si senior uvědomí riziko a je s ním obeznámen, už v mnohých případech dokáže na určité situace reagovat a nemusí se stát obětí trestného činu.                                                                           
   Po přednášce senioři obdrželi různé předměty např. bloky s preventivními radami, propisovací tužky, osobní alarmy, reflexní pásky na oblečení a v omezeném množství i reflexní deštníky.
 
  
 
  
 

 

 

 

nprap. Ladmanová Dana

20.1.2012

vytisknout  e-mailem