Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Preventivní přednášky

HRADECKO – Policista přednášel především k neslyšícím  

V průběhu pondělí a čtvrtka (23. a 26. dubna 2012) hradecký preventista zrealizoval 7 preventivních přednášek na různá témata. Policista hovořil ve 4 případech k sluchově postiženým, dále dvakrát k učňům a v jednom případě navštívil mateřskou školu. V uvedeném týdnu se dále zapojil do projektu Českých drah a.s. s názvem Preventivní vlak 2012.

V pondělí (23. dubna 2012) policista vyrazil za žáky Základní a Střední školy pro sluchově postižené v Hradci Králové, ul. Štefánikova. Zde při celkem třech přednáškách policista ve spolupráci s překladatelkami do znakového jazyka přednášel téměř 150 žákům. Posluchači se dozvěděli to, jak se zachovat v nastalé nepříjemné – krizové situaci a jak přivolat Policii ČR. Hovořeno tedy bylo o tísňové SMS lince pro neslyšící. Detailně byl přítomným popsán postup jak se zachovat a jaké informace do SMSky uvést. V závěru přednášky si žáci zkusmo na lístek papíru vyzkoušeli SMS napsat.
S téměř 60 žáky uvedených škol, kteří přebývají na internátu školy, si policista dále za profesionální pomoci překladatelky povídal i ve čtvrtek odpoledne. Při tomto setkání byla tématem trestní odpovědnost, trestná činnost mládeže, výběr z rizik virtuální komunikace a částečně se policista zmínil o problematice návykových látek.
V pondělí po obědě v Preventivně informačním centru hradecké policie pokračovala série přednášek pro žáky Odborného učiliště Hradec Králové 17. listopadu. Při deváté přednášce v sérii si žáci druhých ročníků vyslechli informace o rizicích virtuální komunikace. Kybergrooming a kyberšikana byly základní pilíře dané přednášky. Na shodné téma policista s jinými druháky hovořil rovněž i ve čtvrtek tohoto týdne.

V dopoledních hodinách čtvrtka 26. dubna policista navštívil Mateřskou školu Vysoká nad Labem. Zde si malí caparti vyslechli informace o tom, co dělá Policie ČR a jak takového policistu poznají. Dále vyslechli informace o tom jak se bezpečně chovat při pohybu venku a to především v okolí vozovky. Při přednášce se dozvěděli co dělat, když uvidí zdánlivě zajímavý předmět, nebo když je osloví cizí člověk s tím, že má pro ně v autě dárek. Na konci přednášky si děti prohlédly část policejní výstroje a služební vozidlo.

fotogalerie ke zhlédnutí zde…

Více preventivních informací na úseky silničního provozu nejdete na www.ibesip.cz

Více informací k bezpečné virtuální komunikaci naleznete zde:

www.seznamsebezpecne.cz
www.e-bezpeci.cz
www.saferinternet.cz

Partner královéhradecké policie ve tvorbě informačních materiálů k rizikům virtuální komunikace je Krajský úřad Královéhradeckého kraje.

Čtěte také:
Policisté se věnovali dětem – článek z preventivní akce na Jičínsku
Dvakrát s policejní psycholožkou v Hronově - článek z preventivní akce na Náchodsku
V mateřské škole na České Čermné - článek z preventivní akce na Náchodsku

nprap. Jan Čížkovský
30. dubna 2012
foto PČR
 

vytisknout  e-mailem