Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Preventivní kampaň "Kdo s koho" na Bruntálsku

Bruntál - Nenechte si vzít co je Vaše 

Přestože 1. adventní neděle nás čeká až v nadcházejícím týdnu, už nyní jsou nákupní střediska, obchodní domy i nákupní centra hojně navštěvovány nakupujícími zákazníky, kteří se mohou stát snadnou obětí nejen kapesních krádeží…


Moravskoslezští policisté ve spolupráci se svými kolegy z obvodních oddělení vyrazili již tradičně měsíc před Vonocemi nejen do velkých obchodních domů, ale i menších obchodů, aby představili preventivní kampaň ve svých služebních obvodech široké veřejnosti. Kampaň s názvem "Kdo s koho" proběhla současně ve městě Bruntál, Krnov a Městě Albrechticích, kde jsme informovali zákazníky zejména o tom, jak se při nákupech chovat a na co si dávat pozor, aby se nestali obětmi majetkové trestné činnosti. Zároveň mohli námi oslovení zákazníci shlédnout video spot vytvořen na míru této kampani. Nejen při nákupech by však zákazníci měli být obezřetní. Také při ukládání nákupu do zavazadlového prostoru svého vozidla by neměli nechávat na sedadle řidiče tašky s osobními věcmi, jejichž odcizení s sebou poté nese nepříjemnosti spojené zejména s odcizením finanční hotovosti, zablokováním platebních karet a spoustu času při vyřizování nových dokladů. Všichni oslovení zákazníci obchodních domů a obchodů si od nás odnesli informační letáček s preventivními radami, žeton do vozíku či nákupní tašku s logem preventivní kampaně "Kdo s koho".

Policisté budou i nadále v rámci preventivní kampaně KDO S KOHO upozorňovat veřejnost na rizikové situace i v jiných nákupních střediscích ostatních měst okresu Bruntál.

por. Karla Špaltová
komisař oddělení prevence
29. listopadu 2019

vytisknout  e-mailem