Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Preventivní film JAKUB - Workshop

KRAJ - Workshop pro pedagogy v České republice. 

Dne 18. října 2017 se v prostorách Krajského úřadu Plzeňského kraje uskuteční první z plánovaných workshopů pro pedagogy k preventivnímu filmu JAKUB (2016) zabývající se problematikou domácího násilí. V Královéhradeckém kraji je akce plánovaná na 31.10.2017 (místo konání: Pivovarské nám. 1245/2, Hradec Králové).
Projekt s názvem „JAKUB – workshop pro pedagogy v České republice“ vzešel z dlouhodobé spolupráce Policie České republiky a tvůrcem preventivních filmů (Mezi stěnami, Mezi nimi, Sami, Na hraně, Jakub) a iniciátorem workshopu filmovým režisérem Davidem Vignerem.
Workshopy, které se uskuteční v průběhu října a listopadu v deseti krajských městech jsou určeny pro pedagogy v České republice zcela zdarma.
Záštitu nad akcí převzal policejní prezident genmjr. Mgr. Bc. Tomáš Tuhý.
Workshop podpořilo Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy ČR, krajské úřady v České republice, Policie České republiky, nezisková organizace ROSA, odborná veřejnost a další neziskové organizace.
Cílem akce je jednak seznamovat s problematikou domácího násilí, podnítit diskuzi na školách v České republice na toto téma, podporovat řešení daného problému. Dále seznámit pedagogy, jak s didaktickým a metodickým materiálem v hodinách výuky se žáky pracovat a zvýšit informovanost pedagogů o problematice domácího násilí a jeho trestně právní rovině včetně zvýšení povědomí o institutu vykázání (opatření preventivní netrestní povahy).
Program workshopu nabízí samotnou projekci preventivního filmu Jakub, jehož hlavní roli ztvárnil oblíbený herec Jan Potměšil, následnou ukázku, jak lze s filmem a manuály pro pedagogy pracovat ve vyučovací hodině, seznámení se zákonnými a legislativními normami
k dané problematice a besedu s odborníky.

por. PhDr. Ondřej Moravčík
17.10.2017; 10:47 hod.

vytisknout  e-mailem