Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Preventivní činnost na základní škole Jirny

Praha venkov – VÝCHOD – Policistka besedovala s dětmi Základní školy Jirny o rizicích na sociálních sítích a o bezpečném chování. 

V úterý 16. ledna tohoto roku navštívila policistka žáky třetích ročníků Základních školy v Jirnech.  Preventivní program byl zaměřen na zásady bezpečného chování dětí při kontaktu s cizí osobou. Policistka dětem připomněla jaká nebezpečí a nástrahy na ně mohou čekat na ulici, nebo v okolí domova. Nastínila různé rizikové situace a děti si vyzkoušely jak se správně zachovat. Na závěr si žáci zopakovali čísla tísňových linek integrovaného záchranného systému, jak na ně volat a nechybělo ani připomenutí důležitosti viditelnosti osob, kterou lze zvýšit vhodnou barvou oblečení a doplňky z reflexních materiálů. Dále se policistka věnovala žákům nultého ročníku této školy, kde byl preventivní program zaměřen na dopravní výchovu. Policistka dětem vysvětlila základní zásady bezpečnosti v silničním provozu. Žáci si vyzkoušeli správné přecházení po přechodu pro chodce, chůzi po chodníku a zopakovali si význam jednotlivých dopravních značek.

Ve středu 17. ledna tohoto roku realizovala v dopoledních hodinách policistka preventivní program pro žáky šestých ročníků Základní školy v obci Jirny. V rámci preventivního projektu „Tvoje cesta onlinem“ dětem vysvětlila na konkrétních vybraných případech způsoby, jakými internetoví predátoři oslovují své potenciální oběti, jak s nimi manipulují a jakých veřejně dostupných informací využívají. Doporučily také na koho se obrátit a hlavně jakých rizikových ukazatelů si při komunikaci s osobou na internetu všímat.

prap. Veronika Borovičková 
17. ledna 2024

vytisknout  e-mailem