Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Preventivní činnost

MLADOBOLESLAVSKO – Policisté se věnovali dětem základních škol. 

V prvním listopadovém týdnu se policisté Oddělení tisku a prevence věnovali dětem mladoboleslavských základních škol.

V úterý 2. listopadu 2021 se žáci druhého stupně Základní školy Na Celně zapojili do preventivního programu na téma trestní odpovědnost a bezpečné chování na internetu s přiblížením problematiky anonymity, falešné identity, zveřejňování osobních údajů, fotografií a další úskalí virtuálního světa.

Ve čtvrtek 4. listopadu 2021 také proběhla preventivní beseda, tentokrát s žáky pátých ročníků 5. Základní školy. Zde se policisté u dětí zaměřili na jejich znalost zásad bezpečného chování  při kontaktu s cizí osobou.  Připomněli jim jaká nebezpečí a nástrahy na ně mohou čekat na ulici nebo v okolí domova a prověřovali, jak by děti v případě nebezpečí reagovaly. Policisté nastínili různé rizikové situace a děti si vyzkoušely jak se správně zachovat.

V pátek 5. listopadu 2021 byly žákům osmých ročníků 5. Základní školy v rámci tématu trestní odpovědnost vysvětleny příklady provinění, kterých se mládež nejčastěji dopouští i rozdíl mezi přestupkem a trestným činem. Cílem této preventivní aktivity bylo podpořit zdravý vývoj dětí a mládeže a informovat je o jejich právech, ale i povinnostech. Důraz byl kladen především na protiprávní jednání mladistvých, výchovné problémy a možnosti, jak mohou být z pozice jednotlivých institucí řešeny.

Na závěr všech besed si děti z rukou policistů odnesly drobné dárky a vzdělávací materiály s preventivní tématikou.

por. Bc. Lucie Nováková
5. listopadu 2021

vytisknout  e-mailem