Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Motorkáři na Červenohorském sedle

JESENICKO - Policisté nejen doprovázeli spanilou jízdu, ale také kontrolovali, zda motorkáři dodržují, co mají. 

Během uplynulého víkendu bylo na Červenohorském sedle rušno. Akce BMW Motorrad 2023, která se konala v areálu Bělé pod Pradědem, část Filipovice, přilákala mnoho milovníků motocyklů. Bohužel i těch, co až tak nedodržují všechna pravidla silničního provozu.

Na akce bylo připraveno téměř 30 policistů, kteří nejen doprovázeli spanilou jízdu, ale zejména kontrolovali dodržování všech předpisů. S předpokladem vysoké účasti polských motorkářů bylo pozvání polských dopravních policistů z Nysy nutností. Skoro každý druhý řidič, kterého muži zákona zastavili a zkontrolovali, neměl něco v pořádku nebo chvíli před tím porušil zákon. Policisté na místě rozdali 62 pokut za 46.000 Kč, dále 10 přestupků oznámili příslušnému správnímu orgánu a cizincům uložili 9 kaucí v celkové výši 65.000 Kč. Nejčastějším přestupkem, ve 41 případech, byl špatný technický stav motocyklu, zejména chybějící vložka tlumiče výfuku, chybějící osvětlení, nehomologované výfuky apod. Šestnáctkrát motorkáři nedodrželi nejvyšší povolenou rychlost, dále předjížděli na místech, kde je to zakázáno, a registrační značku měli umístěnu tak, že byla znemožněna její čitelnost.

Sotva jedna akce skončila, na další se policisté připravují. Už zítra, ve čtvrtek 8. června, do Jeseníku zamíří další milovníci jednostopých vozidel, tentokrát však na lidský pohon. V odpoledních hodinách začíná prologem v centru města Závod míru U23 – Grand Prix Jeseníky – závod nejlepších silničních cyklistů z celého světa do 23 let.

por. Ing. Tereza Neubauerová

7. června 2023

Odkazy do noveho okna

Motorky na ČHS

Motorky na ČHS 

Detailní náhled

Motorky na ČHS

Motorky na ČHS 

Detailní náhled

Motorky na ČHS

Motorky na ČHS 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem