Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Prevence násilí páchaného na ženách a seniorech

JABLONEC NAD NISOU - Včera odpoledne se ve Spolkovém domě policisté besedovali s ženami o násilí a trestné činnosti s ní související. 

Ženy a senioři jsou jednou z nejohroženějších skupin obyvatel, na kterých je páchaná jak majetková, tak i násilná trestná činnost. Pachatelé takového protiprávního jednáni si je jako svůj cíl vybírají pro jejich sníženou schopnost se bránit, a to nejen před fyzickým útokem, ale také před psychickým nátlakem.

Z části proto se také Klub seniorek Českého svazu žen v Jablonci nad Nisou rozhodl uspořádat besedu na téma „Násilí páchané na ženách a seniorech v České republice a v našem regionu“. Jejich pozvání na tuto akci, která se uskutečnila včera odpoledne v malém sále Spolkového domu v Jablonci nad Nisou, přijali policisté – vedoucí jabloneckého obvodního oddělení nadporučík Roman Šípek a policistka z Oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. 


Nadporučík Šípek více jak dvaceti přítomným ženám povídal především o tom, jak situacím, kdy by byla na nich páchána jakákoliv trestná činnost, předcházet. Hovořil s nimi o domácím násilí a institutu vykázání, o fyzickém napadení na ulici i krádežích při sobě, které s těmito útoky často souvisí. Nezapomněl se ani zmínit o problematice tzv. „šmejdů“ a podomních prodejců čehokoliv. Policistka jeho slova v průběhu besedy doplňovala o případy, které se v uplynulém období na Jablonecku staly tak, aby si přítomné ženy uvědomily, že i oni se mohou stát obětí pachatele, který si je, ať u cíleně nebo náhodou, vybere. Na závěr poručík Šípek hovořil o tom, jak pocit bezpečí každého z nás souvisí s mnoha okolnostmi a událostmi všedního dne či noci. A samozřejmě oba policisté ochotně v průběhu besedy odpovídali na dotazy žen, které jim na úplný závěr celé přednášky velmi mile poděkovaly.


19. 10. 2018
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem