Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Prevence na drahách

Jihočeský kraj - Policisté se zaměřili na železniční dopravu a pohyb kolem kolejiště. 

V uplynulém týdnu probíhala v Jihočeském kraji preventivní akce 24-BLUE RAD, kdy se do akce zapojilo více jak 140 policistů strážců pořádku. Smyslem akce bylo zaměření se na pohyb osob na vlakových nádražích, vlacích osobní přepravy a železničních dopravních cest, kde může docházet k protiprávnímu jednání.

Kontrola se prováděla jak v denní tak i noční době, kdy jsme perlustrovali 263 osob na 110 nádražích a železničních stanicích. Dále jsme zkontrolovali 61 vlakových souprav a 208 železničních přejezdů. Právě tato místa jsou velmi nebezpečná pro provoz motorových vozidel, pokud řidiči nedodržují platné silniční zákony.

Na přejezdech a v jejich bezprostřední blízkosti muži a ženy zákona zjistili 56 přestupků – například nedodržení zákonem stanovené rychlosti v jízdě.

Dále policisté v katastru obce Kardašova Řečice zastavili řidiče osobního motorového vozidla tovární značky Škoda, kdy provedených testem na návykové látky zjistili přítomnost konopné drogy – marihuany. Tento případ je vyšetřován jindřichohradeckými dopravními policisty pro podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky.

Také jsme v čtyřech případech zjistili přestupek na úseku drah, kdy občané nedovoleně vstoupili do kolejiště.

Připomínáme spoluobčanů na obezřetnost při jízdě železniční dopravou a pohybu kolem kolejiště.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

29. března 2023

vytisknout  e-mailem