Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

"Prevence distančně..."

MS kraj - netradiční forma online preventivních přednášek 

„Prevence distančně…“

Studenti prvního ročníku novojičínského gymnázia absolvovali online preventivní přednášky s tématem rizik návykových látek, nebezpečí drog, ale i související trestní odpovědnosti při nakládání, držení, přechovávání či manipulaci s drogou. Byli tak mezi prvními studenty v Moravskoslezském kraji, kterým preventisté informace poskytli prostřednictvím distanční výuky.

Netradiční forma online preventivních přednášek byla zvolena v návaznosti na aktuální epidemiologickou situaci a uskutečněna i díky vstřícnosti metodiků prevence a vedení Gymnázia Nový Jičín. Přednášky s preventivním tématem formou distanční výuky byly realizovány na Novojičínsku ve dnech 13. a 18. listopadu 2020 a absolvovalo je víc jak pět desítek studentů prvního ročníku novojičínského gymnázia.

Policistka moravskoslezského oddělení prevence studentům přiblížila též konkrétní situace, které policisté při prověřování či vyšetřování v praxi řeší. I při tomto nestandardním způsobu realizace online preventivních aktivit nescházela prezentace, doprovázena komentářem. Policistka objasnila konkrétní kazuistiky, zodpověděla dotazy posluchačů. Nutno dodat, že novojičínští studenti se aktivně zapojovali do diskuse v průběhu přednášky a jejich právní vědomí je výjimečné. Závěrem přednášky studenti zhlédli obrazový spot. Vzhledem k fatálním následkům, které může užití omamných a psychotropních látek zapříčinit, vznikla i informační kampaň moravskoslezské policie „Bereš? Zemřeš!!“, více o projektu https://www.policie.cz/clanek/beres-zemres.aspx.

O realizaci online přednášky jsme mimo jiné informovali na sociálních sítích Policie České republiky v odkazu.

Následující preventivní aktivity jsou připravovány na Bruntálsku. Pedagogům lze připomenout, že požadavky k preventivním aktivitám distanční formou mohou směřovat na email krpt.prevence@pcr.cz, detailně viz https://www.policie.cz/clanek/preventivni-aktivity-distancni-formou.aspx. Moravskoslezští preventisté v rámci distančních preventivních aktivit nabízí i jiná témata přednášek, například téma dopravní výchovy, kyberprevence či čtení Policejních pohádek distančním způsobem.

Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
mjr. Mgr. Bc. Gabriela Pokorná
vrchní komisař oddělení prevence
21. listopadu 2020

vytisknout  e-mailem