Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Převážel ve vozidle 12kg marihuany

Včera 22. prosince policisté z Oddělení hlídkové služby zastavili na Praze 5 v ulici Moulíkova vozidlo VW Passat Combi . 

Při běžné kontrole zjistili, že se ve vozidle nachází velký plastikový pytel napěchovaný vrcholky rostlin konopí (palice). Posléze policisté nalezli dalším pytli stříbrné zatavené sáčky obsahující taktéž marihuanu. Ve vozidle byly dále čtyři el. ventilátory, dva kusy digitální váhy, žehlička, prodlužovací kabely a desítky kusů nezatavených sáčků. Provedenou zkouškou na detekční soupravě zjistili, že sušený materiál pozitivně reaguje na THC. Uvedené látky bylo ve vozidle nalezeno celkem 11 800 gramů. Devětatřicetiletý cizinec byl na místě zadržen a následně obviněn z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Za tento trestný čin muži hrozí trest odnětí svobody až na deset let. Muž byl umístěn do policejní cely s návrhem na vzetí do vazby.
 
Tento muž byl již v březnu zadržen policisty z Karlovarska, kdy ve vozidle převážel 1300 kusů rostlin marihuany. V minulém měsíci jej kriminalisté obvinili z trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu.

 

 

nprap. Eva kropáčová     23.12.2010

vytisknout  e-mailem