Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přestupkové perličky

DĚČÍN - Dnes z jiného soudku, vítejte v králoství přestuků ! 

Nezvaní hosté
 
DĚČÍN – Na nesprávném místě v nesprávnou dobu. Tak by se dala označit včerejší příhoda partičky třicátníků, jenž si vyrazila do areálu děčínského sběrného dvora po jeho zavíračce. K jejich smůle na ně narazila hlídka policie. Navíc byly u jednoho z nich nalezeny odcizené doklady, jenž potupují do rukou jejich původního majitele. V tuto chvíli již děčínští muži zákona pracují s verzí majetkového přestupku, za něhož hrozí až patnácti tisícová pokuta.
 
Psí šarvátka
 
KRÁSNÁ LÍPA – Okolí zříceniny hradu Krásný buk láká k procházkám. Nedaleko ní se sedmadvacátého července 2011 ve středu navečer potkali dva pejskaři. Zatímco jeden měl svého čtyřnohého přítele přivázaného na vodítku, druhý poletoval bez omezení. Psí setkání vyústilo ve vzájemnou rvačku. Nakonec do ní vstoupil i jeden z majitelů, aby je roztrhl od sebe. Došlo až na zranění, a tak bude tuto událost řešit přestupková komise Městského úřadu v Krásné Lípě. Za přestupek proti občanskému soužití lze uložit pokutu až do výše tří tisíc korun.
 
Večerní pozdvižení
 
DĚČÍN –V jednom z děčínských obchodů s potravinami bylo včera navečer pěkně rušno. Na místo přivolaná policejní hlídka čelila oznámení zákaznice, která si stěžovala na chování tamního prodavače. Dle jejích slov měl obchodník malé zákaznici překrýt ústa rukou v důsledku vulgárních výrazů, jenž vypouštěla ze svých úst. Jak to bylo doopravdy a zda-li bylo jeho počínání nesprávné, o tom se bude jednat v prostorách Magistrátu města Děčína. Nedorozumění může být řešeno i několika tisícovou pokutou.  
 
Neuzamčená nádrž
 
HŘENSKO –Bohdanečská společnost pečující o lesy a přírodu v něm přišla o čtyři a půl tisíce korun. Osamělý pracovní stroj, zaparkovaný nedaleko Ludvíkovic, přilákal v noci ze středy na čtvrtek 28.7.2011 neznámého podnikavce, který si z neuzamčené nádrže odnesl několik litrů motorové nafty. Případem se v tuto chvíli jíž zabývají policisté ze Hřenska.V případě dopadení smělého zlodějíčka mu bude připraven účet nejen na škodu, kterou po sobě zanechal, ale navíc může získat ještě bonus v podobě několikatisícové pokuty ve prospěch obecního úřadu.
 
 
Děčín 28.7.2011
 
nprap. Petra Trypesová
vrchní inspektor
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 208, 724 156 293

vytisknout  e-mailem