Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přešlap střídá přešlap

DĚČÍN - Nikdo nezatloukal, přiznali se.  

Sliby chyby

DĚČÍN - V polovině letošního července v rukou děčínských policistů stanul sedmatřicetiletý podnikavec  z Ústecka. Jeho původním záměrem bylo poskytovat autodopravu seniorům a seniorkám, jež o službu projeví zájem. Těm, kteří se ozvali, posléze nabídl speciální VIP karty, které z jejich peněženek vytáhly částky v řádech tisíců. Některé z žen se dočkaly několika jízd. Po čase však naplnění nasmlouvaných služeb ubývalo. Jeho podnikání skončilo fiaskem. Rozčarované klientky se obrátily na děčínské policisty, kteří po měsících prověřování muže obvinili z přečinu podvodu. Nad případem se kromě jiného vznáší nesplacená částka bezmála jednadvaceti tisíc českých korun.

Ke všemu se doznal

DĚČÍN - Děčínští policisté devatenáctého července letošního roku zahájili trestní stíhání proti muži z místních končin. Na svém již tak pošramoceném kontě prohřešků přibyly další tři. Od června letošního roku se nechal svést třemi příležitostmi, kterými po sobě zanechal škodu přesahující 32.000,- Kč. Ze zahradní chatky  v Pivovarské ulici v Děčíně zmizela jeho rukou např. mikrovlnka s elektrickým grilem. Na Starém městě sáhl po nezajištěném sjezdovém horském kole a ze zahradní chatky v ulici 17. Listopadu si odnesl zahradní nůžky. Navíc byl zastižen její uživatelkou. Ke všem prohřeškům se přiznal. Nyní čelí následkům přečinu porušování domovní svobody a krádeže. Kromě jízdního kola v hodnotě dvaceti tisíc se policistům bohužel žádná z věcí zajistit už nepodařila.

Protřelý čipera

DĚČÍN – Již v polovině letošního května čelil pětadvacetiletý Děčíňák místním policistům, kterým se zpovídal z nedovolené návštěvy boletických bytů  a sklepů. V té době zmizela ze sklepa dvě horská jízdní kola a obyvatelé dvou bytů se sháněli po elektronice a nářadí. Navíc měla zmizel i peněženka a mobilní telefon. Po sečtení všech chybějících věcí se celkový součet újmy všech zúčastněných zastavil na částce 41.130,- Kč. On za ně utržil ovšem  jen cca pět tisíc českých korun. Hrstka ztraceného skončila opět v rukou policistů.  O dva měsíce později policisté jeho trestní stíhání rozšířili o další skutek. V polovině letošního července se na zdejší strážce zákona obrátil zástupce děčínské advokátní kanceláře, že do jeho kanceláře se zřejmě někdo vloupal. Kromě poničeného interiéru chyběly i dva notebooky a datové úložiště. Vše v hodnotě dvaceti tisíc českých korun. Oprava interiéru byla odhadnuta zhruba na jednadvacet tisíc českých korun. Hodnotu ztracených dat nelze vyčíslit … Muž čelí obvinění z přečinů krádeže a poškození cizí věci. V sázce je ztráta svobody v délce až pěti let nebo peněžitý trest.

Jednou to nestačilo

DĚČÍN – Šestadvacáté července byl zahlédnut policisty OHS Děčín na Podmokelské ulici v Děčíně, jak se projíždí na motorce. Ačkoliv má potížista z Děčína od letošního května vyslovený zákaz řízení motorových vozidel, zřejmě si z toho hlavu nedělá. Ještě téhož dne mu podmokelští strážci zákona sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. O několik hodin později v ten samý den způsobil dopravní nehodu s motorkou  v Lovecké ulici v Děčíně. Ohlásil ji až druhý den. Tentokrát si téměř totožné sdělení podezření, jen s nepatrnými odchylkami, vyslechl z úst dopravních policistů.  

 

Děčín, 28. července 2016 

nprap.  Petra  Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail : krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.:  974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem