Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Přeshraniční spolupráce

Českokrumlovsko – Horní Rakousko – Bavorsko – Policisté se zaměřili na drogy. 

Policisté Územního odboru Český Krumlov s kolegy z Freyungu, Freistadtu, Urfahr-Umgebungu a Lince uskutečnili ve večerních hodinách dne 6. října 2017 bezpečnostní akci v oblasti hraničních přechodů mezi Jižními Čechami, Horním Rakouskem a Bavorskem. Akce byla zacílena na posílení mezinárodní spolupráce zejména v oblasti potírání přeshraničního obchodu s  omamnými a psychotropními látkami. Policisté s kolegy kontrolovali, zda ve vozidlech nejsou nelegálně převážené drogy a jestli řidiči neusedli za volant pod vlivem návykových látek, jejich pozornosti však neunikli ani spolucestující ve vozidlech. Policisté se dále zaměřili i na ostatní přeshraniční trestnou činnost, zejména majetkového charakteru.

U jednoho z řidičů a u několika spolujezdců byl test na přítomnost omamných látek pozitivní. Při kontrolách bylo zajištěno menší množství drog. Dále byly zajištěny přípravky a pomůcky na jejich zpracování.

Do této akce byli zařazeni policisté z kriminální, pořádkové, dopravního policie a policejní psovodi se speciálně vycvičenými služebními psy na vyhledávání drog.

por. Bc. Lenka Pokorná    ck.pis@pcr.cz 

12. října 2017

vytisknout  e-mailem