Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Přeshraniční pronásledování

CHEBSKO – Ujížděl odcizeným vozidlem přes hranice. Vypátrali ho policisté z Aše. 

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání proti sedmadvacetiletému cizinci, který se měl dopustit zločinu Podílnictví.

Cizinec měl od neznámé osoby za úkol, aby za úplatu převezl odcizené vozidlo značky Mercedes v hodnotě přes 2,5 milionu korun ze SRN do Polska. Když si vozidlo, které bylo již v době jeho příjezdu nastartované, převzal poblíž města Frankfurt, jel s ním podle předem nastavené navigace. V té době ho chtěla zkontrolovat hlídka německé policie. Muž jim však nezastavil a začal ujíždět. Následně došlo k přeshraničnímu pronásledování, protože řidič vozidla Mercedes překročil hraniční přechod Selb – Aš. Na obchvatu města Aš, tedy již na území České republiky, pak cizinec přibrzdil, z vozidla za jízdy vyskočil a dal se na útěk. Vozidlo, které samovolně zastavilo mimo vozovku, pak dojeli němečtí policisté. Ti kontaktovali prostřednictvím Společného centra česko-německé policejní a celní spolupráce své české kolegy. Policisté z Obvodního oddělení v Aši se neprodleně zkontaktovali s německými kolegy a okamžitě začali pátrat po uvedeném cizinci. Toho během tří hodin vypátrali v jednom z ašských hotelů.

Kriminalisté umístili sedmadvacetiletého cizince do policejní cely a v nejbližší době podají státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody na dvě léta až šest let. 

prap. Bc. Michal Žáček
nprap. Kateřina Krejčí
9. 2. 2018

Odkazy do noveho okna

Fotografie vozidla Mercedes

Fotografie vozidla Mercedes 

Detailní náhled

Fotografie vozidla Mercedes

Fotografie vozidla Mercedes 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem