Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přes plot pro sekačku

DĚČÍN - Přes plot pro sekačku; Bude pár dní mimo; Opět neplatí; V jednosměrce se zákazem 

Policisté z rumburského obvodního oddělení vyřešili případ nedávného odcizené travní sekačky z kůlny u rodinného domu. Neznámý lapka zde poškodill jedno pole drátěného oplocení, a vnikl na zahradu. Pak přeštípl visací zámky dveří a od kořisti ho už nic nedělilo. Zůstala jen škoda ve výši osmi tisíc korun. Strážci zákona v těchto dnech vypátrali dvaadvacetiletého mladíka, který by s tím měl mít co do činění. Včerejšího dne mu sdělili podezření z krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. Z toho se může vyklubat až tříletý pobyt za mřížemi.
 
 
Bude pár dní mimo
 
Dnes po půlnoci vykázali varnsdorfští policisté z bytu a přilehlých prostor jednatřicetiletého muže. Jeho přítelkyně totiž na tísňovou linku oznámila, že poté, co rozbil postel, jí vyhrožuje s kladivem v ruce, a má z něho strach. Strážci zákona situaci vyhodnotili a shledali dobré důvody, pro své rozhodnutí Teď má několik dní na to, aby přemýšlel o svém jednání.
 
 
Opět neplatí
 
Již osmým měsícem neplatí na svého syna alimenty čtyřiatřicetiletý muž z Varnsdorfu. Dluh se vyšplhal na osm tisíc korun. V tuto chvíli kvůli tomu čelí obvinění z trestného činu zanedbání povinné výživy, o které se postarali rumburští kriminalisté. A bohužel byl za takový čin v posledních třech letech trestán, takže mu hrozí až pětileté vězení.
 
 
V jednosměrce se zákazem
 
Včera odpoledne zastavila policejní hlídka v Jílovém u Děčína šestatřicetiletého řidiče. Jel jednosměrnou ulicí, ale tak trochu obráceně. Při lustraci pak ještě vyšlo najevo, že muž má vyslovený zákaz řízení motorových vozidel. Takže následovalo podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí ve zkráceném přípravném řízení, za který je v nabídce trestního zákona až tříleté odnětí svobody.
 
 
 
 
Děčín 29.6.2011
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem