Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Přes bariéry s policií

MĚLNICKO - Na dva handicapované mladíky se vybralo téměř čtvrt milionu 

Středočeská policie společně s nadací Konto Bariéry, Středočeským krajem a Zdravotní pojišťovnou ministerstva vnitra pořádala ve školním roce 2018/19 sportovně charitativní akci s názvem „Přes bariéry s policií“. 

Studenti čtvrtých ročníků si během akcí Přes bariéry s policií mohli vyzkoušet testy fyzické způsobilosti (člunkový běh, kliky, celomotorický test, běh na jeden kilometr), které jsou nezbytné k přijetí do služebního poměru k Policii ČR. Zároveň tím přispěli na dva handicapované mladíky.

V podzimní části šlo o šestadvacetiletého  Patrika, který si po skoku do vody poranil páteř, nyní může hýbat jen rameny. Podařilo se mu dostudovat vysokou školu a chtěl nastoupit do práce, k tomu však potřeboval osobního asistenta, na toho pak byly získané peníze použity. V jarní části akce se vybíralo na osmadvacetiletého Jirku, který v důsledku onkologického onemocnění přišel o část pravé ruky, a shání finance na bionickou ruku.

V pátek 14. června 2019 byly Jirkovi vybrané finanční prostředky slavnostně předány v Muzeu PČR v Praze. Byla zde oceněna také pětice studentů s nejlepšími sportovními výkony. Mezi studenty s nejlepšími výkony patřili i Jan a Antonín z Gymnázia Jana Palacha v Mělníku.

Celé akce se zúčastnilo 71 škol ze Středočeského kraje a celkem získaná částka činila 238 000 korun. Do projektu se zapojilo i osm škol z Mělnicka. Zasportovala si zde téměř stovka studentů, z nichž ti co testy splnili, obdrželi osvědčení o jejich úspěšném absolvování a dále voucher na 150 tisíc korun, což je náborový příspěvek pro nové policisty ve Středočeském kraji. Pokud budou mít po vykonání maturitní zkoušky zájem o práci u policie,  projdou ještě psychologickým a zdravotním vyšetřením, mohou rozšířit řady příslušníků policie.

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník
17.6.2019

Odkazy do noveho okna

Přes bariéry s policií

Přes bariéry s policií 

Detailní náhled

Přes bariéry s policií

Přes bariéry s policií 

Detailní náhled

Přes bariéry s policií

Přes bariéry s policií 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem