Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Přepadení v Suchdolu - aktualizace

Pražští policisté pátrají po totožnosti muže, který přepadl s nožem v ruce prodejnu v Praze 6. 

Kriminalisté prvního policejního obvodu pracují od středy 20. ledna na objasnění případu, který se stal  v Májové ulici v Praze 6. Do jedné z tamních prodejen přišel nedlouho před osmnáctou hodinou neznámý muž se žlutou igelitovou taškou v ruce. Během chvilky z ní vyndal nůž a položil ho na prodejní pult. Následně vyzval zaměstnankyni, aby mu dala mobil a také hotovost. Žena z obavy o svůj život muži vyhověla a z příruční pokladny vyndala několik bankovek. "Lupič" si peníze i s nožem vzal a obchod opustil. Hotovost pak použil k uhrazení nákupu v nedaleké večerce.

Kriminalisté se touto cestou obracejí na širokou veřejnost s žádostí o spolupráci. Pokud podezřelého na fotografiích poznáváte nebo víte, kde by se mohl nacházet, kontaktujte linku 158.

Výzva platí i pro samotného podezřelého. Pokud se na fotografiích pozná, může kontaktovat linku 158, nebo se osobně dostavit na nejbližší policejní služebnu v místě jeho bydliště.

Za trestný čin loupež, hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Jan Rybanský – 22. leden 2021

Aktualizace: Několik desítek minut po zveřejnění pátrací relace se sedmapadesátiletý muž přišel sám přihlásit na policejní služebnu v Praze 6. Jestli tak vyslyšel naší výzvu, aby se sám příhlásil, teď budou zjišťovat kriminalisté, kteří si ho na místě převzali k dalším úkonům. Zadržený má bohatou trestní minulost především majetkového charakteru. Za jinou loupež, v pořadí již několikátou, dostal trest odnětí svobody s podmíněným odkladem do roku 2022.

por. Mgr. Jan Rybanský - 22. leden 2021

vytisknout  e-mailem