Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Přepadení v Podolí

Kriminalisté hledají dva pachatele, kteří přepadli nočního hlídače plaveckého stadionu v Podolí. 

V noci na dnešek přepadli dva maskovaní muži nočního hlídače plaveckého stadionu v Podolí. Hlídač okolo druhé hodiny ráno prováděl obchůzku areálu, když k němu u venkovního bazénu přiskočili dva muži s kuklami na hlavách a se zbraní v ruce. Hlídače spoutali a donutili ho, aby je dovedl k trezoru. Do toho se však nedokázali dostat a navíc je vyrušil pekař, který v ten okamžik přivezl zboží. Muži pak z místa přepadení utekli s nepořízenou.   

V této souvislosti pátráme po dvou mužích, kteří loupež provedli. Vzhledem k tomu, že byli maskovaní, tak sháníme případné svědky, kteří se mezi 01:00 a 03:20 hod. pohybovali v blízkosti plaveckého stadionu v Podolí a mohli je zahlédnout ještě před nebo po přepadení bez maskování. K objasnění případu mohou přispět například i záběry z palubních kamer vozidel, jejichž řidiči v té době projížděli okolo. Podstatné jsou v této souvislosti i ulice Na Kavčích horách, Břidlická a okolí, kde měli pachatelé činu pravděpodobně připravené vozidlo.

Popis podezřelých: jeden byl menší, měřil asi 168 až 170 cm a byl hubené postavy. Přes hlavu měl kuklu s jedním otvorem, přes který bylo vidět, že má oteklé oči. Mluvil česky bez přízvuku. Druhý z mužů byl vyšší a měl štíhlou hubenou asi 180 cm vysokou postavu. Přes hlavu měl také černou kuklu. Při přepadení nemluvil. Oba byli oblečení do černého a na sobě měli taktické vesty.

Jakékoliv svědectví k této události přijmou operátoři tísňové linky 158.

Za trestný čin loupež hrozí pachateli v případě dopadení a odsouzení až desetiletý pobyt za mřížemi.

Případ prošetřují kriminalisté z 3. oddělení čtvrtého policejního obvodu.

por. Bc. Jan Daněk – 13. 4. 2018

vytisknout  e-mailem