Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Přepadení v noci - aktualizace I.

Kriminalisté pátrají po totožnosti muže, který je podezřelý z loupeže v Holešovicích. Pokud ho poznáváte, kontaktujte linku 158. 

Od středy 25. listopadu pracují kriminalisté prvního policejního obvodu na objasnění případu, který se stal v časných ranních hodinách v Osadní ulici v Holešovicích. K pejskaři, který tam kolem druhé hodiny venčil svého Labradora, znenadání přistoupil neznámý muž. Nečekaně na něj namířil krátkou střelnou zbraň a požadoval hotovost. Přepadený však u sebe peníze, ani jiné cennosti neměl a muži tak nemohl vyhovět. Následně mezi oběma proběhl krátký rozhovor, během kterého se „loupežník“ rozplakal a s omluvou z místa události utekl.

Kriminalisté v rámci prověřování celého případu zajistili kamerové záznamy, na kterých je podezřelý viděn při nákupu v nedaleké čerpací stanici a také jeho další pohyb. To, když si zavolal pravděpodobně neoznačené vozidlo taxi, ve kterém odjel neznámo kam.

Pokud máte informace, které by vedly k odhalení totožnosti podezřelého z trestného činu loupež, kontaktujte linku 158. Výzva platí i pro samotného řidiče zmíněného vozidla, kterého vnímáme jako důležitého svědka. Děkujeme.

V případě dopadení a odsouzení, hrozí za zmiňovaný skutek, až desetiletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Jan Rybanský - 15. prosinec 2020

Aktualizace: Několik hodin po zveřejnění pátrací relace se podezřelý muž sám dostavil na policejní služebnu, kde bude k celému případu vyslechnut. Děkujeme všem, kteří pátrací relace věnovali pozornost.

por. Mgr. Jan Rybanský - 15. prosinec 2020

Aktualizace I: Dvaadvacetiletému muži, který ještě nebyl v minulosti trestán, sdělil vyšetřovatel obvinění pro trestný čin loupež. Obviněný jako důvod svého jednání uvedl složitou životní situaci.

por. Mgr. Jan Rybanský - 16. prosinec 2020

vytisknout  e-mailem