Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přepadení seniorky objasněno

TEPLICE - Ženu oloupili mladiství, kteří nekradli poprvé. 

Přepadení seniorky objasněno
     Kriminalisté dopadli dvojici lupičů, která koncem minulého měsíce přepadla v Teplicích starší ženu. O případu jsme veřejnost informovali prostřednictvím webových stránek i médií, která zveřejnila podobu podezřelých. Za pomoci informací získaných od občanů a intenzivní prací na případu se policistům podařilo zjistit totožnost pachatelů, kteří si seniorku vyhlédli na poště, kde si byla pro svůj důchod. Následně ji v ulici Zelená zezadu srazili k zemi a zkoušeli jí z rukou vytrhnout kabelku s penězi. Vzhledem k aktivnímu bránění poškozené se oběma útočníkům kabelku nepodařilo ženě odcizit a z místa činu utekli. Seniorka skončila s vymknutým ramenem a tržnou ránou v obličeji v nemocnici. Z trestného činu loupeže policisté obvinili teprve 16letého mladíka a 17letou dívku, kteří byli v nedávné době obviněni i z další loupeže. Koncem února přepadli v Bystřanech ženu, které odcizili mobilní telefon v hodnotě tři tisíce korun. Oběma hrozí vzhledem k jejich věku pouze pětiletý trest odnětí svobody. Dnes oba stanou před soudcem, který bude rozhodovat o návrhu policistů na uvalení vazby.
Přepadení seniorky objasněno.wav 
 
Policistům neutekl
     Úprkem před policisty se chtěl „zachránit“ 16letý mladík, který začátkem měsíce utekl z výchovného ústavu, kde má soudem nařízenou ústavní výchovu. Včera odpoledne procházel centrem Teplic, kde jej uviděli policisté z oddělení hlídkové služby, kteří hledanou osobu poznali. Když jej vyzvali, aby zůstal stát, dal se na útěk a nereagoval ani na další výzvy. Trénovaným strážcům zákona ale neutekl. Zatímco jeden z policistů za hledaným běžel, druhý mu nadjel služebním vozidlem a po krátké honičce skončil mladík v poutech. Z policejní služebny pak „odcestoval“ zpět do ústavu.
Policistům neutekl.wav 
 
Hliník kradli ze střechy
     Přivydělat krádeží hliníku si chtěla dvojice lapků ve věku 28 a 33let. Z budovy poblíž železniční trati v Teplicích odcizili 13 kusů profilované střešní krytiny. Na místě činu ale byli zadrženi policisty z oddělení hlídkové služby, kteří si podezřelých osob na střeše všimli. Předběžná škoda byla vyčíslena na necelé tři tisíce korun, vzhledem k trestní minulosti obou podezřelých bylo jejich jednání kvalifikováno jako trestný čin. Oběma bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který jim hrozí až tříletý pobyt ve věznici.
 
Stát okradla o více jak 40 tisíc
     O více jak 40 tisíc korun okradla stát 34letá žena z Teplic. Po dobu jednoho roku neoprávněně pobírala dávku státní sociální podpory a to na základě formulářů, ve kterých uváděla chybné náklady na bydlení, které záměrně navyšovala.  Upravené žádosti o příspěvek na bydlení pak předkládala jako pravdivá, navíc padělala dodatek k nájemní smlouvě na byt, který také na pracovišti státní sociální podpory předložila jako pravý. Žena byla obviněna ze spáchání přečinu podvodu, za který může být odsouzena maximálně k dvouletému trestu odnětí svobody.
 
 
Teplice, 23. 5. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem