Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Přepadení obchodu - aktualizace II

Kriminalisté vyšetřují případ přepadení obchodu se zbraněmi. 

Hodinu před polednem došlo k přepadení ochodu se zbraněmi v Opletalově ulici v Praze 1. Podle zatím zjištěných informací tam podezřelý muž zaútočil na prodavače a následně došlo ke střelbě. Z místa byli oba muži odvezeni záchrannou službou do nemocnice, protože byli zranění.

Na místo dorazily policejní hlídky, které zajistily místo události a pomohly záchranářům při jejich práci. Na místo činu pak přijeli detektivové Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy, kteří si případ vzhledem k závažnosti převzali. Nyní bude na nich, aby celou událost objasnili a zjistili, jak se vše odehrálo.

V tuto chvíli nelze být k věci jakkoliv konkrétní, jelikož by tím mohlo dojít k narušení průběhu vyšetřování. Jestliže to okolnosti dovolí, budeme o posunu ve vyšetřování případu informovat.

Po dobu zajišťování místa činu byla část Opletalovi ulice uzavřena pro automobilovou dopravu i pěší. Toto omezení bylo ukončeno chvíli po 14 hodině

por. Bc. Jan Daněk – 24. 7. 2017

Aktualizace: Během včerejšího večera podezřelý jednatřicetiletý muž v nemocnici zemřel. Bez ohledu na to bude trestní řízení standardně pokračovat a případ je v tuto chvíli kvalifikovaný jako loupež a pokus vraždy.

Z dosavadních výsledků vyšetřování i výsledků pitvy podezřelého v tuto chvíli vyplývá, že poškozená postupovala v rámci nutné obrany a nedopustila se ničeho protiprávního.  

Celý případ budou i nadále vyšetřovat detektivové prvního oddělení Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy a zjišťovat veškeré okolnosti případu.

Závěrem nutno zmínit, že podezřelý muž měl kriminálními minulost majetkového, drogového i násilného charakteru.

por. Bc. Jan Daněk – 25. 7. 2017

Aktualizace II: Kriminalisté prvního oddělení krajského ředitelství policie hlavního města Prahy případ prošetřili a odložili, jelikož podezřelý zemřel. Tedy trestní stíhání je z tohoto důvodu nepřípustné. V rámci tohoto případu se kriminalisté zabývali i okolnostmi obrany ze strany poškozené a konstatovali, že se jednalo o nutnou obranu.

Motiv podezřelého, který zaútočil nožem na poškozeného, byl pravděpodobně loupežný.

por. Bc. Jan Daněk – 25. 10. 2017

vytisknout  e-mailem