Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Předvánoční kampaň KDO S KOHO

Karvinsko, Frýdeckomístecko - policisté připomínali lidem pravidla bezpečného nakupování... 

 Mílovými kroky se blíží nejkrásnější svátky v roce…Vánoce. Než lidé usednou ke štědrovečerní večeři, vyrážejí do nákupních center nakoupit dárky. Bohužel, ne všichni během nakupování mají čisté úmysly. Někteří záměrně zneužívají zvýšený počet nakupující. Lapkové počítají s tím, že lidé v tomto čase s sebou mívají větší peněžní obnos a často bývají roztržití a nepozorní.

Policisté na Karvinsku a Frýdeckomístecku lidem připomínali pravidla bezpečného nakupování. Od pátku 22. listopadu do vánočních svátků se v obchodních centrech i supermarketech napříč krajem budou pohybovat preventisté, kteří s lidmi budou mluvit o situacích, kdy se mohou rychle a nečekaně stát obětí lapky.

Informační kampaň KDO S KOHO je zaměřena na širokou veřejnost s cílem upozornit na nástrahy během předevánočního nakupování. Například lidé se od policistů dozví, že stačí okamžik, a mohou přijít o kabelku, pokud ji nechají v nákupním vozíku. O své věci mohou přijít i při překládce nákupu. A na další podobné situace preventisté upozorňovali na různých prodejních místech v kraji.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková

komisař

+420 974 734 208
+420 602 161 727
zlatuse.viackova@pcr.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE
kancelář ředitele krajského ředitelství
oddělení prevence

vytisknout  e-mailem