Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Předvánoční dárek

PARDUBICE – Když se žena začala shánět po svém kole, na místě již byl policista, který pro ni měl dobrou zprávu. 

V pondělí před dvanáctou hodinou dopoledne si policisté z Pohotovostního a eskortního oddělení všimli muže a ženy, kteří v místech, kde dochází ke krádežím jízdních kol, jedno kolo nakládají do zavazadlového prostoru osobního vozidla. Policisté je zkontrolovali, ověřili i výrobní číslo kola, a protože všechno vypadalo, že je v pořádku, s dvojicí se rozloučili.  Během několika minut však od jednoho kriminalisty získali popis muže, který v minulosti v Pardubicích měl odcizit jiné jízdní kolo. Věděli, jakým směrem se kontrolované vozidlo vydalo, rozjeli se hned za ním, jelikož popis přesně seděl na právě zkontrolovaného muže.

Auto v tu dobu řídila čtyřiadvacetiletá žena, která po předložení dokladů souhlasila i s provedením dechové zkoušky a orientačního testu na drogy. Zatímco dechová zkouška byla negativní, test na drogy byl pozitivní na amfetamin/metamfetamin. Následovalo lékařské vyšetření s odběrem biologického materiálu. Ženě byl zadržen řidičský průkaz a dále věc bude řešit správní orgán.

Ke kolu ve vozidle oba shodně uvedli, že ho jen převážejí kamarádce. Tato historka však neměla dlouhého trvání a muž se nakonec přiznal, že kolo převážené v autě opravu odcizil. Kriminalistům se doznal k dalším dvěma krádežím.   

Kriminalisté následně třiadvacetiletého muže obvinili z trestného činu krádeže a hrozí mu tak trest odnětí svobody až na dva roky, zákaz činnosti nebo propadnutí věci.

23. prosince 2021
por. Mgr. Dita Holečková
tisková mluvčí policie Pardubického kraje

vytisknout  e-mailem