Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Předškoláci dostali vestičky

JIČÍNSKO - Návštěva Mateřské školy v Sobotce 

V pátek 30. září dopoledne přijel za malými předškoláky do Mateřské školy v Sobotce pracovník Preventivně informační skupiny Jičín.

 Policista si s dětmi povídal o bezpečném chování v blízkosti silniční komunikace. Zaměřili se společně na bezpečné přecházení vozovky. Vysvětlili si, že chodec nemá absolutní přednost a musí se nejprve řádně rozhlédnout. Předškoláci se také snažili správně pojmenovat základní dopravní značky.

Nezapomnělo se ani na vybavení malého cyklisty a na podmínky, za kterých může být účastníkem silničního provozu. Preventista dětem zdůraznil důležitost používání autosedačky a řádného připoutání, když je rodiče převážejí automobilem.

Ve vyhlášené soutěži o správné odpovědi z pravidel silničního provozu nakonec policista ocenil snahu všech přítomných a odměnil je reflexní samolepkou. Ve školce také zůstaly omalovánky a informační letáčky BESIP.

 

Pro zvýšení bezpečnosti jejich společných vycházek závěrem obdržely děti reflexní vestičky s logem BESIP v rámci kampaně s názvem „Jsme vidět“. Nezapomnělo se ani na jejich doprovod, kdy paní učitelky obdržely také vesty a zastavovací terčíky.

Fotogalerie ZDE:

por. Bc. Petr Janda
30. 09. 2011

vytisknout  e-mailem