Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Předseda Nezávislého odborového svazu Policie ČR

Žadatelka se domáhala sdělení, „v jakém současném služebním zařazení, v jaké tarifní třídě, od jakého data a na jaké součásti v rámci Policie ČR, je veden předseda Nezávislého odborového svazu Policie ČR (NOS PČR) JUDr. Milan Štěpánek“. 

Policie České republiky poskytla žadatelce následující informaci:

JUDr. Milan Štěpánek není zařazen v žádném útvaru Policie České republiky.

Žadatelka se následně znovu domáhala sdělení, „na kterém útvaru Policie ČR je služebně zařazen plk. JUDr. Milan Štěpánek, současný předseda Nezávislého odborového svazu Policie ČR, byť i v zálohách, či jiných formách služebního poměru dle zákona o služebním poměru příslušníků“ a své podání dále doplnila: „Pokud již není příslušníkem bezpečnostních sborů, žádám o sdělení, ke kterému dni s ním byl ukončen služební poměr a z jakého důvodu“.

Policie České republiky konstatovala, že v reakci na předchozí žádost žadatelky již sdělila, že JUDr. Milan Štěpánek není zařazen v žádném útvaru Policie České republiky. Toto své sdělení doplnila informací, že JUDr. Milan Štěpánek není v rámci Policie České republiky zařazen ani v žádném z druhů záloh vyjmenovaných v ustanovení § 28 odst. 1 zákona č. 361/2003 Sb., o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů, ve znění pozdějších předpisů. Předmětnou žádost o informace proto odložila, neboť se nevztahuje k její působnosti, a v této souvislosti odkázala žadatelku na ustanovení § 4 odst. 2 zákona č. 273/2008 Sb., o Policii České republiky, ve znění pozdějších předpisů, které praví, že ministr vnitra může povolat příslušníky Policie České republiky k plnění úkolů v Ministerstvu vnitra České republiky, v Policejní akademii České republiky, nebo ve škole anebo školském zařízení, které nejsou organizační částí Policie České republiky.               

PhDr. Jiří Vokuš, 27. března 2017

vytisknout  e-mailem