Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Přednášky školákům i předškolákům

V hradeckém Preventivně informačním centru  

V pondělí, středu a dnes ve čtvrtek 23. června 2011 navštívilo Preventivně informační centrum hradecké policie celkem 147 dětí. Jednalo se o žáky 2., 3. a 4. třídy Základní školy Malšova Lhota, žáky 2. třídy Základní školy Nový Hradec Králové a o žáky čtyř tříd Mateřské školy Zvoneček z Hradce Králové, ul. Čajkovského. Tito se v průběhu sedmi přednášek dozvěděli velmi důležité informace.
Preventista dětem sdělil důležité informace směřující k tomu, aby bezpečněji prožili letní měsíce. Hovořeno bylo především o bezpečnosti v silničním provozu, o nálezu cizího předmětu a o postupu jak se zachovat při kontaktování neznámým člověkem. Těm nejmenším byla popsána činnost a náplň práce policisty. Zvídavým dětem preventista zodpověděl několik zajímavých dotazů
Průběh přednášek byl zpestřován hranými scénkami, cvičným přecházením uměle vytvořeného přechodu pro chodce, názornou ukázkou nebezpečných předmětů, zhlédnutím příběhu Janičky pomocí Ajaxova kufříku, prohlídkou služebního vozidla a několika videoukázkami činnosti různých složek Policie České republiky.

Žáci mateřské školy Zvoneček respektive paní učitelky obdrželi dětské reflexní vesty oddělení BESIP, které jsou do mateřských škol distribuovány v rámci kampaně Ministerstva dopravy České republikyJSME VIDĚT!. V průběhu přednášek byli dětem dále předávány reflexní samolepky, samolepky upozorňující na řádné použití bezpečnostního pásu ve vozidle, informační materiály Policie ČR a oddělení BESIP a omalovánky či vystřihovánky s logem Policie ČR.


Fotogalerie ze série přednášek zde...


Čtěte také
:
Den s občany Piletic – článek z preventivní akce na Královéhradecku
Policie na 41. Krajské výstavě psů - článek z preventivní akce na Královéhradecku
První stupeň Základní školy Libčany - článek z preventivní akce na Královéhradecku


Více informací k bezpečnost v silniční dopravě zjistíte zde:www.ibesip.cz


nprap. Jan Čížkovský
23. června 2011
foto PČR
 

vytisknout  e-mailem