Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Přednášky na téma kyberbezpečnost

KRAJ – Policejní preventisté upozorňují na metody podvodníků v online prostředí. 

3
V pondělí dne 29. ledna 2024 proběhlo na Územním odboru v České Lípě školení občanských zaměstnanců Policie České republiky, které bylo zaměřeno na kyberkriminalitu a nástrahy v online světě. Cílem školení je upozornění na sofistikované způsoby podvodníků, kteří se ze svých obětí pokouší vylákat nemalé finanční obnosy, důležité přístupové údaje k internetovému bankovnictví, či se pouze pokusí o podvod při prodeji prostřednictvím inzertních portálů nebo e-shopů.

Policisté z Krajského ředitelství policie Libereckého kraje posluchačům vysvětlují základy zabezpečení osobního počítače a chytrého telefonu. Dále čemu se vyvarovat při užívaní internetu a jeho služeb, případně jak se zachovat pokud dojde k pokusu podvodu nebo se přímo stanou obětí online podvodníka.

Policejní preventisté se budou i nadále věnovat této problematice, kdy v následujících týdnech budou probíhat další přednášky pro zaměstnance policie v Libereckém kraji, ale i pro zaměstnance jiných institucí či firem. Zároveň se policisté pokouší oslovit i širší veřejnost, kdy již bylo v minulém roce uskutečněno několik přednášek pro rodiče žáků na vybraných základních školách v Liberci.


30. 1. 2024
nprap. Libor Barták
preventista KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem