Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Přednáška pro rodiče o bezpečnosti dětí na sociálních sítích

Praha venkov – VÝCHOD – Policistka rodičům vysvětlila rizika plynoucí pro děti při virtuální komunikaci. 

V úterý dne 9. dubna se v odpoledních hodinách věnovala policejní preventistka společně se strážníkem městské policie rodičům žáků Základní školy Na Výsluní v Brandýse nad Labem. Přednáška proběhla v rámci rodičovských schůzek v budově školy, přičemž hlavním tématem byla kyberkriminalita související s nekontrolovaným užíváním internetu dětmi.

Rodiče se dozvěděli, kde všude se jejich děti pohybují na internetu a jak se v tomto prostředí chovají. Rodičům byly vysvětleny způsoby, jak mohou internetoví predátoři se svou obětí manipulovat a jak jednoduše o ní získávají potřebné informace, například z dostupných fotografií uveřejněných na sociálních sítích.

Hlavním cílem bylo rodičům vysvětlit důležitost žít spolu s dětmi na sociálních sítích a nerezignovat na kyberprostor. Policistka vykreslila problematiku aktuální statistikou kriminality z této oblasti a rodiče seznámila  s narůstajícím trendem internetových podvodů. Právě děti se totiž často stávají cílem útoků predátorů ve virtuálním prostředí.

Beseda vzbudila velkou pozornost přítomných rodičů a věříme, že jim pomůže lépe se orientovat v kybersvětě jejich dětí.

prap. Veronika Borovičková 
15. dubna 2024

vytisknout  e-mailem