Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Přednáška pro nejmenší v Chotýšanech

BENEŠOVSKO – Děti si mohly prohlédnout služební vozidlo. Zároveň si s policisty zopakovaly základní pravidla bezpečného chování v silničním provozu. 

V úterý 20. února přijela za dětmi do Chotýšan policistka z oddělení tisku a prevence. Důvodem návštěvy byla preventivní beseda na téma dopravní výchova a osobní bezpečí. Po vzájemném seznámení a navození přátelské atmosféry mohla přednáška začít. Společně s nejmenšími zopakovala zásady bezpečného chování v dopravě. Přednes byl zaměřen především na chůzi. Jak správně přecházíme přes silnici, že se nikdy nesmíme zapomenout rozhlédnout, a to vlevo, vpravo, vlevo. Jak a kde přecházíme silnici. Zapomenuty nebyly ani semafory a význam jejich barev. Policistka dětem ukázala retroreflexní předměty a vysvětlila jim, proč je tak důležité je na sobě nosit, anebo si je připnout třeba na školní batoh. Spousta předškoláků už umí jezdit na jízdním kole. Z tohoto důvodu byla s žáčky připomenuta i základní pravidla správné a bezpečné jízdy. Součástí přednášky bylo také téma osobní bezpeční. Dětem bylo vštípeno především to, jak se mají chovat, když je na ulici osloví cizí muž nebo žena. Po krátké besedě dorazili vlašimští policisté. Děvčata a chlapci chtěli především slyšet sirénu a vidět majáky služebního vozidla. To jim policisté ihned při příjezdu splnili. Poté si děti mohly sednou do policejního auta a celé si ho pečlivě prohlédnout.

Na závěr za svou šikovnost a spolupráci dostaly od policistů omalovánky, pracovní sešity s tematikou dopravní výchovy, retroreflexní tkaničky, Policejní pohádky a další preventivní materiály Policie České republiky.

nprap. Bc. Veronika Čermáková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
27. února 2018


 

vytisknout  e-mailem