Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Přednáška Policie ČR

Klientům Centra péče o duševní zdraví 

Dne 14. 3. 2011 hodinu po poledni navštívil policista Preventivně informační skupiny Hradec Králové Centrum pro zdravotně postižené Královéhradeckého kraje, konkrétně Centrum péče o duševní zdraví v Hradci Králové.
Zde policista hovořil ke klientům centra, kdy jim sdělil důležité informace k bezpečnému pohybu po ulicích města, při nakupování v obchodech, nebo jak se vyhnout kapesním krádežím. Dále bylo hovořeno o rizicích virtuální komunikace, nebo o nebezpečí jednání různých podvodníků, kteří se pod různými záminkami vetřou do obydlí poškozeného, kde jej leckdy připraví o nemalou finanční částku. Bylo hovořeno i o tématu nechtěných a obtěžujících telefonátů či SMS zprávách, nebo co dělat s obtěžujícím podomních prodejcem.
Základní pravidlo a tedy i velmi důležitá rada klientům byla cizím lidem nedůvěřovat, nevpouštět je do bytu a komunikovat jen s lidmi co znám. Na závěr setkání si posluchači mohli prohlédnout a vyzkoušet některé součásti policejní výstroje. Setkání bylo velmi příjemné a policie bude jistě nadále spolupracovat s Centrem péče o duševní zdraví.

Partneři královéhradecké policie v tématu rizik virtuální komunikace jsou:
www.e-bezpeci.cz
Krajský úřad Královéhradeckého kraje

nprap. Jan Čížkovský
16. 3. 2011
 

vytisknout  e-mailem