Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Přednáška pečovatelkám a zdravotním sestrám

Charitní pečovatelská a ošetřovatelská služba Hradec Králové  

V odpoledních hodinách dne 7. září 2011 se po předchozí dohodě konala v prostorách Oblastní charity Hradec Králové přednáška policejního preventisty určená pečovatelkám a zdravotním sestrám. Celkem 18 pracovnic charitní pečovatelské a ošetřovatelské služby si vyslechlo důležité informace o trestné činnosti, která ohrožuje seniory, což je většina klientů uvedené společnosti. Jednalo se o informace o trestné činnosti, jako jsou krádeže, podvody, či přepadení, kdy poté následovaly rady jak je možné trestné činnosti předejít, jak minimalizovat škody, či jak se zachovat v průběhu nemilé situace. Přednáška byla doplňována multimediální prezentací společně s ukázkami preventivního cyklu /NE/bezpečný věk.
Touto přednáškou pokračuje spolupráce hradecké policie s organizacemi zařazenými v pracovní skupině „SeniořiMagistrátu města Hradec Králové Odboru sociálních věcí a zdravotnictví. Spolupráce navázala především na projekty Královéhradecké policie „Senioři sobě“ a „Nepouštějte vlka dovnitř“, které se zaměřují na prevenci právě v řadách dříve narozených. Cílem dané spolupráce je informovat pracovníky, kteří často s dříve narozenými spolupracují. Tito poté mohou při výkonu své buď pečovatelské, ošetřovatelské či jiné služby seniorovi sdělit důležité rady, které si od policisty vyslechli.
Zástupcům vedení Oblastní charity policista na závěr předal preventivně informační materiály, které budou seniorům osobně předávat. V dané spolupráci bude s Oblastní charitou pokračováno například přednáškou v sídle charity určenou přímo pro klienty, nebo „výjezdní“ činností policisty za klienty charity s pečovatelkou k nim domů.
 
Více preventivních informací naleznete zde...
 
Čtěte také:
Sobotní odpoledne v Hořenicích – článek z preventivní přednášky na Trutnovsku
Setkání s občany v obci Úhlejov – článek z preventivní přednášky na Jičínsku
Hostem Domova důchodců a Ústavu sociální péče byla policejní preventistka - článek z preventivní přednášky na Náchodsku
 
nprap. Jan Čížkovský
12. září 2011
foto PČR
 

vytisknout  e-mailem