Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Předdušičkové kontroly hřbitovů

KLADENSKO - Při preventivních akcích policisté zkontrolují několik hřbitovů kladenského okresu. 

Oddělení tisku a prevence a policisté z územního odboru Kladno i v letošním roce navázali na pravidelnou preventivně bezpečnostní akci zaměřenou na kontroly hřbitovů ve vytipovaných místech na území  okresu Kladno. Preventivní kontrolní činnost se uskuteční ve dnech od 24. října do 6. listopadu 2016, při které budou policejní hlídky kontrolovat  hroby na hřbitovech po celém území  kladenského okresu.

Policisté majitelům hrobů doporučují, aby si  své hroby na hřbitovech vyfotografovali a vlastnili tak dokumentaci pro případ, kdyby jim byly z hrobu zcizeny nějaké předměty. V dnešní době jsou pachatelé nevyzpytatelní a kromě svícnů, květin a věnců se dost často zaměřují na části funerální architektury, jako jsou například části hrobek a náhrobků a nebo okrasné kovové předměty, či sošky. 

V rámci této preventivní akce policisté budou poskytovat informace občanům, kteří v danou dobu se budou právě nacházet na hřbitovech. Dále zde budou distribuovat letáky s preventivní tématikou.

Policisté upozorňují občany, aby na těchto pietních místech a především ve dnech před Památkou zesnulých, kdy je zvýšený počet návštěvnosti, neopomínali  ve  svých vozidlech žádné věci, neboť  zloděj umí využít každou chvilku nepozornosti.

Dále policisté apelují na řidiče, aby byli  o tomto prodlouženém víkendu velmi obezřetní,  neboť jako každým rokem je v předdušičkových dnech a o víkendu očekáván zesílený provoz a vyšší nárůst vozidel v silničním provozu. Z těchto důvodů by řidiči měli dbát zvýšené opatrnosti.  Toto upozornění se týká všech účastníků silničního provozu včetně chodců.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

24. října 2016

Odkazy do noveho okna

Hřbitov v Libušíně - umístění letáků

Hřbitov v Libušíně - umístění letáků 

Detailní náhled

Kontrolní činnost - hřbitov  Kačice

Kontrolní činnost - hřbitov Kačice 

Detailní náhled

Kontrola urnového háje v Kamenných Žehrovicích

Kontrola urnového háje v Kamenných Žehro... 

Detailní náhled

Kontrola na parkovišti u hřbitova v Kladně Dubí

Kontrola na parkovišti u hřbitova v Klad... 

Detailní náhled

Neudržovaný poškozený hrob

Neudržovaný poškozený hrob 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem