Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Předání „Ćestných medailí“

KRAJ - V prostorách Policejního prezídia proběhl ve středu 11. listopadu 2015 slavnostní akt, při kterém čtveřice policistů ze Středočeského kraje převzala z rukou policejního prezidenta brig. gen. Tomáše Tuhého Čestné medaile za záchranu lidských životů. 

Dva vyznamenaní policisté byli z Územního odboru Mělník, z Obvodního oddělení Kostelec nad Labem a dva z Územního odboru Kolín, z Obvodního oddělení Pečky.

Prap. Jiří Teraz a nstržm. Jiří Burda  z Obvodního oddělení Kostelec nad Labem při běžném výkonu služby dne 28. června 2015 krátce po poledni  byli vysláni k zajištění dopravní nehody osobního vozidla a motocyklu v Kostelci nad Labem nedaleko vojenských kasáren. Po příjezdu na místo zjistili, že se zde nacházejí dvě zraněné osoby. Řidič motocyklu a muž, který přiběhl na místo nehody jako první a při poskytování pomoci sám zkolaboval. Policisté neváhali a okamžitě začali zraněným osobám až do příjezdu rychlé záchranné služby  poskytovat první pomoi. Svým rychlým a duchaplným jednáním zachránili oběma mužům život. 

Svou odvahu a statečnost prokázali i policisté pprap. Kristína Bázlíková a pprap. Václav Kopeček z Obvodního oddělení Pečky při požáru v obci Velim, kdy bez ohledu na ohrožení vlastního života a zdraví pomocí ručních hasících přístrojů ze služebního vozidla zabránili šíření požáru do příjezdu hasičského záchranného sboru. Zároveň tak zabránili i nemalým škodám.

Policejní prezident policistům poděkoval za statečnost a záchranu lidských životů  a naplnění hesla „pomáhat a chránit“.

Čestná medaile udělená policejním prezidentem je pro policisty jedno z nejvyšších a nejprestižnějších vyznamenání.

 

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí PČR Mělník

Odkazy do noveho okna

předávání medailí

předávání medailí 

Detailní náhled

předávání medailí 1

předávání medailí 1 

Detailní náhled

předávání medailí 2

předávání medailí 2 

Detailní náhled

předávání medailí 3

předávání medailí 3 

Detailní náhled

předávání medailí 4

předávání medailí 4 

Detailní náhled

předávání medailí 5

předávání medailí 5 

Detailní náhled

předávání medailí 6

předávání medailí 6 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem