Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Před půlnocí v bagru

LIBERECKO – Neobvyklé pracovní nasazení vyneslo muži z Frýdlantska podezření ze dvou přečinů. 

V pátek 6. července, vyrazil do jednoho z místních pohostinství na Frýdlantsku 31 letý muž. Původně krátkou neplánovanou návštěvu muž protáhl na dvě hodinky. Deset minut po třiadvacáté hodině společnost kamarádů opustil a s čerstvě získanou "hospodskou" zakázkou na terénní práce se rozhodl, že nemá smysl ztrácet čas. Na místo tedy vyrazil hned. Před hostincem zaparkovaný kolový bagr se stal prostředkem pro přepravu mladého muže na smluvené místo. S klíči, které neodevzdal majiteli, kolos nastartoval a vyrazil potemnělou silnicí. Rachot pracovního stroje však vzbudil rezidenty. Neobvyklý úkaz spočívající v činnosti stroje před půlnocí přesto, že v místě probíhají stavební práce běžně jen přes den, vzbudil v obci zájem. Netrvalo dlouho a na lince 158 se rozezněl telefon.  

Policejní hlídka z nedalekého Nového Města pod Smrkem dorazila na místo takřka okamžitě. Odstavený kolový bagr policisté nalezli jen tři sta metrů od jeho původního stanoviště. Řidič však v kabině nebyl. Skrýval se mezi opodál zaparkovanými automobily. Na výzvu mužů zákona ihned zareagoval a začal s hlídkou spolupracovat. K řízení stroje v hodnotě dva a půl milionu se doznal. Bez souhlasu majitele jej prý chtěl jen přemístit na místo, na kterém měl v úmyslu následujícího dne provádět jakýsi „šolich“.
Orientační dechová zkouška na zjištění alkoholu v dechu byla negativní. Stejně tak i test na drogy. Ovšem mužova kontrola dokladů a následná lustrace vyjevila jeho zákaz řízení všech motorových vozidel. Tedy i bagru, ve kterém neměl co dělat.

Přílišné pracovní nasazení 31 letému muži vyneslo eskortu do policejní cely a následné sdělení podezření, ve zkráceném přípravném trestním řízení, ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a z přečinu neoprávněného užívání cizí věci, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

9. července 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem