Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Před policií se schoval

MOST - Hlídky ho našly za paletami, soud ho poslal do vazby; Lup ukryli do pytlů a s úklidovým vozíkem chtěli zmizet. 

Ve vazební věznici skončil na podnět policie 30letý muž z Litvínova. Ten se měl dopustit dvou krádeží, ze kterých byl obviněn. Stíhán je i pro poškození cizí věci. Litvínovan měl minulý měsíc v pozdně noční době vniknout do nákladové místnosti jednoho litvínovského supermarketu. Tam stačil vypít plechovku energetického nápoje, když ho schovaného za paletami přistihli policisté spolu se strážníky. Na svědomí má mít i vloupání do prodejny v obci na Litvínovsku, odkud měl odnést různé zboží v hodnotě 26 tisíc korun. Hodil se mu alkohol, tabákové výrobky, cukrovinky i drogistické zboží. Odcizené zboží údajně prodal a peníze užil pro vlastní potřebu. 

V supermarketu uklízeli a také kradli
Na podařenou dvojici narazili pracovníci ostrahy jednoho mosteckého supermarketu. Muž ve věku 21let spolu s mladistvým, měli minulý měsíc v podvečerních hodinách odcizit různé drogistické zboží v celkové hodnotě 12 tisíc korun. Lup si ukryli do igelitových pytlů a poté je umístili do úklidového vozíku, s nímž následně opustili objekt. Jednání mladíků však bylo ostraze podezřelé a ta je zadržela při odchodu z budovy. Odcizené zboží bylo vráceno zpět prodejně. Policie 21letému Mostečanovi sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže a jeho mladšímu komplici podezření z provinění. Oba dva znali tamní poměry, neboť tam měli uklízet. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení mosteckou policií.

Muži přišli o peněženky i platební karty, jeden vše získal zpět
Dvě oznámení případů trestného činu zatajení věci přijali o víkendu mostečtí policisté. Neznámý pachatel si na přesně nezjištěném místě zřejmě na sídlišti Výsluní přisvojil nálezem peněženku s doklady, hotovostí, platební kartou a dalšími věcmi. Poškozený z Moravy měl nakonec štěstí. Věci se našly a byly vráceny zpět majiteli. Druhý muž přišel o svoji peněženku přesně neznámo jak. V portmonce měl doklady, hotovost a platební kartu. Hmotnou škodu vyčíslil na částku 10 000 korun.

Dvě zranění při včerejších nehodách, jeden motorista pod vlivem alkoholu
Dopravní policie včera vyjížděla k pěti dopravním nehodám. V poledne řídil řidič osobní vozidlo po silnici I/13 na úrovni jezera Matylda. Při projíždění pravotočivé zatáčky vyjel vpravo mimo jízdní pruh a narazil do betonových svodidel, kde došlo k převrácení auta na střechu. Policie u řidiče z Prahy provedla dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní s výsledkem více než dvě promile alkoholu v dechu.

Kolem 17. hodiny se stala nehoda v Mostě na ulici Josefa Skupy. Tam se na kruhovém objezdu s ulicemi Žatecká, SNP a Čsl. armády srazilo vozidlo BMW s motocyklem, který jel po kruhovém objezdu. Motocyklista utrpěl zranění a byl převezen do nemocnice. Třetí nehodu šetřili policisté kolem půl šesté v podvečer na mostecké ulici Višňová, kde se střetl osobní vůz s malým chodcem. Ten utrpěl zranění a byl převezen do nemocnice.

Most 14. května 2019
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem